Nieuwe naam voor alle snelle, direct buslijnen: Bravodirect

Vanaf deze zomer rijdt al het Hoogwaardige Openbaar Vervoer in Brabant onder één naam en met eenzelfde herkenbare uiterlijk. Dit basisnetwerk van snelle, frequente en comfortabele buslijnen heet voortaan Bravodirect.  

Het hoogwaardig openbaar busvervoer (HOV) in Brabant bestaat uit snelle, directe buslijnen met goede aansluitingen op andere bussen en de trein. De HOV-bussen hebben meer comfort dan de reguliere lijnen en ook de frequentie, met name in de spits, van HOV-lijnen is hoger. Samen met de trein vormt Bravodirect daarmee de ruggengraat van het openbaar vervoernetwerk. Tot nu toe hadden de HOV-verbindingen in Brabant niet overals dezelfde naam en hetzelfde uiterlijk. In West- en Oost-Brabant reden HOV-bussen onder de naam Volans. In Zuidoost-Brabant onder de naam Bravo.

Logische stap
Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Wij willen dat alle vormen van OV duidelijk herkenbaar zijn. Daarom hebben we in 2016 al gekozen om alle stad- en streekbussen en buurtbussen onder de naam Bravo te laten rijden. In Helmond experimenteren we onder de naam Bravoflex met innovatieve mobiliteitsdiensten. Het is een logische stap om daar ook de 30 HOV-lijnen in Brabant op aan te laten sluiten. Bravodirect is dus een nieuwe loot aan de Bravo-boom. Op termijn kunnen onder Bravo daar ook deelfietsen en deelauto’s onder ingezet worden. Zo wordt Bravo dé naam voor een brede mobiliteitsaanpak.”

Omgestickerd
Vanaf deze zomer krijgen alle Volans bussen (300-lijnen) de nieuwe naam Bravodirect. Dat geldt ook voor de 300 en 400-lijnen in Zuidoost-Brabant. De bussen worden deze zomer al omgestickerd zodat ze duidelijk herkenbaar zijn. De haltes volgen dit najaar, zodat ook bij de bushaltes duidelijk te zien is of de HOV-bus er stopt.

Brabantliners
De Brabantliners (400-lijnen) in West-Brabant vallen ook onder hoogwaardig openbaar vervoer en zullen als merknaam blijven bestaan.