Veelgestelde vragen Bravoflex Helmond

Hermes is in Helmond gestart met Bravoflex, een nieuwe vervoerservice op afroep die je zonder vaste route van halte naar halte brengt. Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Bravoflex.

Wat is Bravoflex?

Bravoflex is een vervoerservice die je comfortabel, voordelig en duurzaam van halte naar halte brengt, zonder vaste route. Welke haltes, dat bepaal jij. Er is dus geen dienstregeling. Bravoflex rijdt kriskras door het gebied met kleine busjes. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat doen we alleen als jouw aankomsttijd niet in gevaar komt. Reserveren doe je via de gratis app of per telefoon.

In welk gebied rijdt Bravoflex?

Bravoflex rijdt in Helmond, Eindhoven, Moerdijk en Roosendaal.

Waar stap ik op?

Je kunt reizen tussen alle bushaltes. Er komen ook extra (virtuele) haltes. Die locaties zie je ook in de app. Je hoeft ze niet op te zoeken. Je geeft aan waar je in- en uit wil stappen en de app toont je de dichtstbijzijnde haltes. En als je belt, doet een medewerker een voorstel.

Wanneer kan ik Bravoflex bestellen?

Bravoflex is beschikbaar tijdens de volgende uren:

maandag – vrijdag: 07.00 – 19.00 uur
zaterdag: 08.00 – 18.00 uur

Voor welke telefoons is de app beschikbaar?

Voor iPhone en Android. 

Een rit boeken

Hoe bestel ik een rit?

Je kunt Bravoflex bestellen via de app of telefoon.

Via app : download de OV flex app en selecteer vervolgens Helmond (Bravoflex).

Telefonisch: bel 088- 6000 969 (je betaalt voor dit telefoonnummer je gebruikelijke belkosten).

Wat is handiger?

Wij adviseren bestellen via de app. Je weet dan altijd precies waar de chauffeur is, hoe laat je exact wordt opgehaald en hoe laat je op je eindbestemming arriveert. Hoef je dus niet onnodig te wachten bij een halte. Ook kun je via de app feedback geven over je reis en je hebt automatisch een overzicht van al je ritten. Naast betalen met de OV-chipkaart of PIN-pas kun je ook meteen betalen met creditcard of iDeal, of kortingscodes gebruiken. Als je telefonisch Bravoflex bestelt dan betaal je bij de chauffeur met OV-chipkaart of pin.

Ontdek het gemak. Je vindt de OV flex app in de google Play Store en de App Store.

Hoe ver van tevoren moet ik bestellen?

Je boekt wanneer jij wilt reizen. Wij berekenen binnen enkele seconden hoe snel jij opgehaald kan worden en hoe laat je uiterlijk op je eindbestemming zult zijn. Dan beslis je zelf of je Bravoflex bestelt of niet. We streven naar een wachttijd van maximaal 15 minuten.

Kan ik een dag van tevoren bestellen?

Ja, je kan 2 weken vooruit boeken. Dat kan alleen via de app en je betaalt vooraf.

Kan ik Bravoflex net als een taxi op straat aanhouden?

Nee. Alleen bestellen is mogelijk.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Alles wat binnen de 47cm x 73cm x 34cm past mag je meenemen.  Wil je een buggy of rolstoel meenemen? Geef dat dan aan in de app.

Kan ik met iemand samen reizen?

Ons systeem werkt per persoon. Het kan daarom zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als jullie apart reserveren. Wil je samen reizen, bestel dan voor meerdere personen (maximaal 5) vanaf dezelfde locatie en met hetzelfde account.

Is de OV-begeleiderskaart geldig?
De OV-begeleiderskaart is geldig bij Bravoflex. Je kunt dit echter nog niet bij de reservering aangeven. Als de OV-begeleiderskaart bij het instappen aan de chauffeur getoond wordt, dan wordt hier door de chauffeur rekening mee gehouden.

Kan ik in de app zien wanneer er een chauffeur onderweg is?

Op het kaartje in de OV flex app is zichtbaar als het voertuig naar u onderweg is. Daarmee kunt u nog beter zien wanneer de chauffeur arriveert en aan welke kant van de weg het busje komt.

Welke regels gelden er voor kinderen?

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee. Kinderen vanaf 4 jaar gelden als een extra passagier. Kinderen onder de 1,35 meter moeten volgens de wet op een kinderstoeltje of zitverhoger zitten. In ieder Bravoflex voertuig is één zitverhoger aanwezig. Indien een kinderstoeltje nodig is, moet je die zelf meenemen. Veiligheid staat voorop!

Mag ik een kinderwagen meenemen?

Ja, dat mag. Geef het even aan bij het bestellen, dan zorgen wij voor een voertuig met voldoende ruimte.

Mag ik een rolstoel, rollator of scootmobiel meenemen?

Neem je een hulpmiddel mee dat niet ingeklapt kan worden, dan moet je een ‘rolstoelplaats’ bestellen. Kan je hulpmiddel wel ingeklapt worden, bijvoorbeeld een rollator, dan hoef je dat niet te doen en geldt het als bagage. Bravoflex rijdt met bussen waarin we iemand met een rolstoel kunnen meenemen. Een speedy, handbike en een scootmobiel kunnen niet mee. Een fiets kan ook niet mee, een vouwfiets mag wel mee en geldt als handbagage (mits ingeklapt).

Kan ik met meer dan 5 personen reizen?

Absoluut, maar niet in één voertuig. We nemen maximaal 5 passagiers mee per voertuig. Dus ben je met meer dan 5 personen, bestel dan 2 keer via 2 verschillende accounts. Wanneer je met meer dan 1 persoon reist, kan er maar 1 persoon betalen namens het gezelschap. Dit kan per creditcard of incasso via de app, of via PIN in het voertuig. Betalen met de OV-chipkaart is niet mogelijk bij een boeking voor meerdere personen.

Na het bestellen van een rit ontvang ik niet direct een update in de app. Mag ik er dan toch vanuit gaan dat ik binnen het beloofde ophaaltijdvak opgehaald wordt?

Wanneer er in de OV flex app te zien is dat uw rit geaccepteerd is, maar er niet direct een update volgt, dan raden we u aan af te wachten en uit te blijven gaan van de aangegeven periode waarbinnen u opgehaald wordt. De aangegeven ophaalperiode blijft onveranderd. Het kan soms voorkomen dat u vlak voor vertrek pas een update krijgt.

Hoe lang wacht de chauffeur als ik er nog niet ben?

De chauffeur belt je als je niet klaar staat. Na één minuut kan hij besluiten door te rijden. De rit wordt dan geannuleerd. Hier zijn voor jou kosten aan verbonden.

Kan ik een huisdier of hulphond meenemen?

Een hulphond mag mee, maar moet wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. De chauffeur kan eisen dat andere huisdieren verpakt zijn in tas of bench die maximaal 47x73x34cm is.

Prijs en betalen

Wat kost een rit?

Iedere rit kost € 3,00. Dan weet je altijd wat het kost. Reizigers van 65 jaar en ouder ontvangen 34% leeftijdskorting.

Ontdek het gemak. Je vindt de OV flex app in de google Play Store en de App Store.

Hoe kan ik betalen?

Via de app betaal je automatisch door het invoeren van je gewenste betaalmethode via Digitale Incasso Machtiging of Creditcard. (Let op! Automatische incasso is tijdelijk even buiten gebruik) Handmatig betalen in de bus kan door middel van een OV-chipkaart of pinpas. Let op: Contant betalen is niet mogelijk.

Reizen met een NS Businesscard is alleen mogelijk als er voldoende saldo op de kaart staat.

Bij een boeking voor meerdere personen is betalen met de OV-chipkaart niet mogelijk, omdat de OV-chipkaart persoonsgebonden is. Toch met de OV-chipkaart willen betalen? Boek dan twee aparte ritten. Dit kan overigens wel op hetzelfde account geboekt worden.

Kan ik met contant geld betalen?

Nee. Contant geld wordt niet geaccepteerd.

Betaal je meer als de chauffeur omrijdt?

Nee. Je betaalt altijd € 3,00 per rit.

Kan ik leeftijdskorting aanvragen?

Ja, dat kan. Klanten van 65 jaar en ouder komen in aanmerking voor leeftijdskorting. Eenmaal aangevraagd en goedgekeurd, krijgt men voortaan 34% korting op de ritprijs.

Is mijn abonnement of studentenreisproduct geldig?

Het Brabant Altijd Vrij abonnement is geldig op BravoflexLet op: Het abonnement werkt niet automatisch. Zie de volgende vraag voor de spelregels rondom Brabant Altijd Vrij.         Andere abonnementen en kortingen zijn niet geldig. Korting is alleen mogelijk via een specifieke kortingscode.

Kan ik met het Brabant Altijd Vrij abonnement ook gebruiken maken van Bravoflex

Heb je een Brabant Altijd Vrij abonnement en wil je gebruik maken van Bravoflex? Dat kan!

  • Maak een account aan voor Bravoflex , koppel ook een betaalmethode aan je account
  • Log in op je ‘mijnOVchip’account
  • Maak een print screen van het overzicht van je abonnementen en zorg dat ook je OV-chipkaartnummer te zien is
  • Mail dit samen met een kopie van je OV-chipkaart naar info@bravoflex.nl

Wij zorgen er dan voor dat je met je abonnement ook gebruik kunt maken van Bravoflex

Kunnen we de rekening onderling delen?

Het bedrag wordt afgeschreven bij degene die de boeking geplaatst heeft, of wordt  betaald door één persoon via pinnen in het voertuig. Als je de rekening wil delen zal je dit zelf onderling moeten regelen. Betalen met de OV-chipkaart is niet mogelijk namens meerdere personen.

Hoe werkt het aanvragen van leeftijdskorting? 

Aanvragen kan alleen via de app (vraag eventueel hulp van iemand met een smartphone). Een andere voorwaarde is dat je een persoonlijke OV-chipkaart moet hebben. Deze kun je aanvragen op de website van OV-chipkaart.

Heb je een persoonlijke OV-chipkaart? Kies in het menu van de app voor “Instellingen” en daarna “Leeftijdskorting”. Vervolgens volg je de stappen die de app aangeeft. Geef je leeftijd op en je OV-chipkaartgegevens. Wanneer je alle stappen correct hebt doorlopen is de aanvraag compleet. Je krijgt binnen 3 dagen bericht wanneer Leeftijdskorting aan jouw account is toegekend. Vanaf dat moment ontvangt je op iedere Bravoflex rit 34% korting, ongeacht de wijze waarop je betaalt (pinnen, OV-chipkaart, credit card of automatische incasso).

Ik zie dat de rit niet meteen afgeschreven is. Hoe kan dat?

Het klopt dat de rit meestal niet meteen wordt afgeschreven van je rekening. Afschrijvingen worden opgespaard en ongeveer 1 keer per 2 weken afgeschreven. 

 

​Tijdens de rit

Hoe garanderen jullie de afgesproken tijden?

We houden rekening met de verwachte drukte op straat en nemen in de planning ook een veiligheidsmarge. Toch kan het verkeer soms onvoorspelbaar zijn, wat tot onvoorziene vertraging leidt. Garanties kunnen we daarom niet geven, maar we doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk op je bestemming te krijgen.

Hoe ver wordt er omgereden voor het ophalen van een andere reiziger?

Jouw aankomsttijd wordt tijdens het boeken aangegeven en ligt vast. Bravoflex koppelt enkel reizigers die binnen het vastgestelde tijdsmarge vallen. We zorgen ervoor dat dit niet oncomfortabel is voor jou en je medereiziger, en dat je op de aangegeven aankomsttijd op je bestemming arriveert.

Hoe bepalen jullie met wie ik een rit deel?

We delen de reizigers in op basis van hun vertrek- en aankomstlocatie. Wanneer dit binnen de tijdmarges bij elkaar past worden ritten gecombineerd.

Hoe wordt de volgorde van in- en uitstappen bepaald?

De planning is gebaseerd op vertrek- en aankomstlocatie en het moment van boeken van alle reizigers. Dit zorgt voor een optimale planning, ook in volgorde van ritten.

Hoe gaan jullie om met annuleringen?

Je kunt een rit annuleren totdat je instapt. De eerste twee minuten na het bestellen is annuleren kosteloos, anders kost het 70% van de overeengekomen prijs met een maximumbedrag van € 5,00. Als de chauffeur te laat is (dus ná het ophaaltijdvak), kun je annuleren en brengen we geen kosten bij je in rekening.

Hoe gaan jullie om met ongewenst gedrag van een medereiziger?

Onze chauffeurs maken je reis zo veilig en comfortabel mogelijk. Bij ontoelaatbaar gedrag van een passagier zal de chauffeur hem of haar verzoeken het voertuig te verlaten. Ook wordt er melding gemaakt bij onze verkeersleiding die razendsnel een service en veiligheidsteam, de politie of andere hulpdiensten kan inschakelen. Ook kunnen reizigers uitgesloten worden van onze dienstverlening.

Ik zou graag dezelfde chauffeur willen als de vorige keer, kan dat?

Omdat wij altijd zoeken naar een optimale planning om zoveel mogelijk reizigers te bedienen, is het niet mogelijk om dezelfde chauffeur te boeken.

Privacy

Welke gegevens willen jullie van mij hebben en wat doen jullie hiermee?

Gebruik je onze app en onze diensten, dan registreren we voor een goede werking je naam, e-mail, telefoon, postadres, geslacht, geboortedatum, betaalmethode en creditcard. We verwerken je gegevens volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (AVG). Deze gegevens worden opgeslagen in het klantensysteem van Bravoflex en gebruikt om onze diensten en producten aan je te kunnen leveren binnen de daarvoor geldende voorwaarden.

De complete uitgebreide versie van het privacy statement vind je hier.