Veelgestelde vragen Bravoflex Moerdijk

Bravoflex, de nieuwe vervoerservice op afroep die je zonder vaste route van halte naar halte brengt, rijdt nu ook in Moerdijk. Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Bravoflex Moerdijk.

Wat is Bravoflex Moerdijk?

Bravoflex is een handige vervoerservice op bestelling in en om Moerdijk die je comfortabel en duurzaam van halte naar halte in en om Moerdijk brengt. Je bestelt Bravoflex Moerdijk als het jou uitkomt. Welke haltes, dat bepaal jezelf. Wel zo gemakkelijk! Er is dus geen dienstregeling. Bravoflex rijdt in en om Moerdijk met kleine busjes of taxiauto’s. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat doen we alleen als jouw aankomsttijd niet in gevaar komt. Reserveren doe je via de gratis app of per telefoon.

Waar rijdt Bravoflex Moerdijk?

Bravoflex rijdt tussen diverse bushaltes in de gemeente Moerdijk en naar 6 aangewezen OV-knooppunten binnen en buiten de gemeente Moerdijk: station Zevenbergen, station Lage Zwaluwe, station Oudenbosch, busstation Oud Gastel, bushalte A29 Numansdorp en Dinteloord, halte Zuideinde. Op deze OV-knooppunten stap je gemakkelijk over, zodat je verder kan reizen per trein of bus.

Waar stap ik op?

Je kunt reizen tussen alle bushaltes binnen het vervoergebied van Bravoflex Moerdijk. De locaties zie je in de OV flex app. Je hoeft de haltes niet op te zoeken. Je geeft aan waar je in en uit wil stappen en de app toont je de dichtstbijzijnde haltes. Als je belt, doet een medewerker een voorstel voor jouw rit.

Wanneer kan ik Bravoflex Moerdijk bestellen?

In Moerdijk rijdt Bravoflex op momenten dat de reguliere bussen niet of nauwelijks rijden. Als aanvulling op de dienstregeling dus. 7 dagen per week, het hele jaar door:

  • Op maandag t/m vrijdag van 19.00 – 0.00 uur
  • Op zaterdag en zondag van 9.00 – 0.00 uur
  • Op feestdagen van 9.00 – 0.00 uur (oudejaarsavond tot 20.00 uur)

Voor welke telefoons is de app beschikbaar?

Voor iPhone (App Store) en Android. (Google Play Store

Een rit boeken

Hoe bestel ik een rit?
Je kunt Bravoflex Moerdijk bestellen via de app of telefoon:

Jouw rit bestellen via de app
Download de gratis OV flex app in de Google Play Store of de App Store en selecteer vervolgens Moerdijk (Bravoflex). Kies je haltes en vertrektijden, kies hoe je wil betalen en reserveer je rit.

Jouw rit bestellen via de telefoon
Bel 088 – 0761 977. Eén van onze medewerkers helpt je verder en doet een reisvoorstel. Je betaalt voor dit telefoonnummer je gebruikelijke belkosten.

Let op: een rit inplannen kan alleen via de app. Telefonisch bestellen kan alleen als je direct wilt reizen.

Wat is handiger?

Wij adviseren het inplannen van een rit via de app. Je weet dan altijd precies waar de chauffeur is, hoe laat je exact wordt opgehaald en hoe laat je op je eindbestemming arriveert. Wel zo handig! Hoef je dus niet onnodig te wachten bij een halte. Ook kun je via de app feedback geven over je reis en je hebt automatisch een overzicht van al je ritten. Naast automatische incasso, kun je in de app ook betalen met creditcard of iDeal. Als je telefonisch Bravoflex Moerdijk bestelt dan betaal je bij de chauffeur met je pinpas.

Hoe ver van tevoren moet ik bestellen?

Je boekt wanneer jij wilt reizen. Wij berekenen binnen enkele seconden hoe snel jij opgehaald kan worden en hoe laat je uiterlijk op je eindbestemming bent. Dan beslis je zelf of je Bravoflex Moerdijk wilt bestellen. Je kunt minimaal 1 uur en maximaal 2 weken vooruit boeken.

Kan ik Bravoflex Moerdijk net als een taxi op straat aanhouden?

Nee. Je kan alleen met Bravoflex als je een rit hebt besteld.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Naast het op schoot nemen van handbagage mag je (kosteloos) 1 stuk bagage meenemen. Je bagage moet in de kofferbak van een personenwagen passen. Je moet dit wel van tevoren melden. Wil je opklapbare bagage meenemen zoals een rollator, rolstoel, vouwfiets of buggy? Geef dat dan aan bij het reserveren van de rit.

Kan ik een huisdier meenemen?

Huisdieren mogen kosteloos mee, maar moeten wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. Ze mogen ook worden meegenomen in een tas of kooi, die je op schoot neemt. Huisdieren mogen op geen enkele wijze overlast geven of hinderlijk zijn voor de medepassagiers of voor het personeel. Dit is uiteindelijk ter beoordeling van de chauffeur.

Welke regels gelden er voor kinderen?

Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee tot een maximum van 3 kinderen per betalende reiziger. Kinderen onder de 1,35 meter moeten volgens de wet op een kinderstoeltje of zitverhoger zitten. Als een zitverhoger of kinderstoeltje nodig is, dan moet je die zelf meenemen. Veiligheid staat voorop!

Welke regels gelden er voor begeleiding met een OV-begeleidingspas?

Ben je in het bezit van een geldige OV-begeleiderskaart? Dan mag je je tijdens de rit kosteloos door iemand laten vergezellen. Je moet voor je begeleiding wel een rit boeken.

Kan ik met meer dan 8 personen reizen?

Absoluut, maar niet in één voertuig. We nemen maximaal 8 passagiers mee per voertuig. Dus ben je met meer personen, bestel dan 2 keer via 2 verschillende accounts. Wanneer je met meer dan 1 persoon reist, kan er maar 1 persoon betalen namens het gezelschap. Dit kan per direct via de app of met een pinpas bij de chauffeur. 

Kan ik met iemand samen reizen?

Ons systeem werkt per persoon. Het kan daarom zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als jullie apart reserveren. Wil je samen reizen, bestel dan voor meerdere personen (maximaal 8) vanaf dezelfde locatie en met hetzelfde account.

Na het bestellen van een rit ontvang ik niet direct een update in de app. Word ik wel binnen het beloofde ophaaltijdvak opgehaald?

Is er nadat de rit is geaccepteerd in de OV flex-app niet direct een update zichtbaar? Dan raden we je aan af te wachten en uit te blijven gaan van de aangegeven periode waarbinnen je opgehaald wordt. Het kan soms voorkomen dat je vlak voor vertrek pas een update krijgt.

Hoe lang wacht de chauffeur als ik er nog niet ben?

De chauffeur belt je als je niet klaar staat. Op een halte kan de chauffeur besluiten om na één minuut door te rijden. Op een groter knooppunt wacht de chauffeur tot vijf minuten. De rit wordt dan geannuleerd. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

Prijs en betalen

Wat kost een rit?

Voor Bravoflex betaal je € 3,50 per rit. Altijd. Lekker duidelijk!

Betaal je meer als de chauffeur omrijdt?

Nee. Je betaalt altijd € 3,50 per rit.

Hoe kan ik betalen?

Via de app betaal je direct via een betaalmiddel naar wens: iDEAL, creditcard of automatische incasso. Betalen in de bus kan met je pinpas bij de chauffeur.

Kan ik met contant geld betalen?

Nee. Contant geld wordt niet geaccepteerd.

Kan ik met een OV-chipkaart betalen?

Nee. Een OV-chipkaart wordt niet geaccepteerd.

Is mijn (bus)abonnement of studentenreis product geldig?

Nee. Een abonnement of studentenreisproduct (vrij reizen of korting) is niet geldig.

Kunnen we de rekening onderling delen?

Het bedrag wordt afgeschreven bij degene die de boeking geplaatst heeft, of door degene die pint in de bus. Als je de rekening wil delen, zal je dit zelf onderling moeten regelen.

Krijg ik leeftijdskorting met een persoonlijke OV-chipkaart?

Nee, je ontvangt geen leeftijdskorting op de ritprijs.

Ik zie dat de rit niet meteen afgeschreven is. Hoe kan dat?

Het klopt dat de rit meestal niet meteen wordt afgeschreven van je rekening. Afschrijvingen worden opgespaard en ongeveer 1 keer per 2 weken afgeschreven.

​Tijdens de rit

Hoe gaan jullie om met ongewenst gedrag van een medereiziger?

Onze chauffeurs maken je reis zo veilig en comfortabel mogelijk. Bij ontoelaatbaar gedrag van een passagier zal de chauffeur hem of haar verzoeken het voertuig te verlaten. Ook wordt er melding gemaakt bij onze verkeersleiding die razendsnel een service- en veiligheidsteam, de politie of andere hulpdiensten kan inschakelen. Ook kunnen reizigers uitgesloten worden van onze dienstverlening.

Hoe garanderen jullie de afgesproken tijden?

We houden rekening met de verwachte drukte op straat en nemen in de planning ook een veiligheidsmarge. Toch kan het verkeer soms onvoorspelbaar zijn, wat tot onvoorziene vertraging leidt. Garanties kunnen we daarom niet geven, maar we doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk op je bestemming te krijgen.

We wachten maximaal 1 minuut op je bij de afgesproken vertrekhalte. In het geval van een gevraagde rit vanaf een OV-knooppunt (aansluiting van bus of trein op Bravoflex Moerdijk) wachten we tot 5 minuten na de verwachte aankomsttijd van de bus of trein.

Hoe ver wordt er omgereden voor het ophalen van een andere reiziger?

Jouw aankomsttijd wordt tijdens het boeken aangegeven en ligt vast. Bravoflex Moerdijk koppelt alleen reizigers die eenzelfde richting opgaan. We zorgen ervoor dat dit niet oncomfortabel is voor jou en je medereiziger(s) en dat je op de aangegeven aankomsttijd op je bestemming arriveert.

Hoe bepalen jullie met wie ik een rit deel?

We delen de reizigers in op basis van hun vertrek- en aankomstlocatie. Wanneer dit binnen de tijdmarges bij elkaar past, worden ritten gecombineerd.

Hoe wordt de volgorde van in- en uitstappen bepaald?

De planning is gebaseerd op vertrek- en aankomstlocatie en het moment van boeken van alle reizigers. Dit zorgt voor een optimale planning, ook in volgorde van ritten.

Hoe gaan jullie om met annuleringen?

Je reserveert je rit bij voorkeur via de app. Hierdoor kunnen we je optimaal informeren over het tijdstip van aankomst van het voertuig, de actuele locatie van het voertuig, en eventuele calamiteiten. Als het voertuig te laat op de halte arriveert, kan je de reservering kosteloos annuleren.

Als we je de aangevraagde reistijd niet kunnen leveren, word je via de app een alternatieve reismogelijkheid geboden, maximaal een half uur voor of na de gewenste vertrektijd. Als je hier geen gebruik van wil maken, kan je de rit kosteloos annuleren.

Ik zou graag dezelfde chauffeur willen als de vorige keer, kan dat?

Omdat wij altijd zoeken naar een optimale planning om zoveel mogelijk reizigers te bedienen, is het niet mogelijk om dezelfde chauffeur te boeken.

Privacy

Welke gegevens willen jullie van mij hebben en wat doen jullie hiermee?

Gebruik je onze app en onze diensten, dan registreren we voor een goede werking je naam, e-mail, telefoon, postadres, geslacht, geboortedatum, betaalmethode en creditcard. We verwerken je gegevens volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (AVG). Deze gegevens worden opgeslagen in het klantensysteem van Bravoflex en gebruikt om onze diensten en producten aan je te kunnen leveren binnen de daarvoor geldende voorwaarden.

De complete uitgebreide versie van het privacy statement vind je hier.