Veelgestelde vragen Bravoflex Roosendaal

Bravoflex is jouw rit op bestelling in Roosendaal. Deze extra vervoerservice rijdt in de avonduren, na de dienstregeling van de stads- en buurtbussen.

Wat is Bravoflex?

Bravoflex is een handige vervoerservice in Roosendaal die je van halte naar halte in Roosendaal brengt. In Roosendaal kun je vanaf 21.40 uur tot 00.10 uur op station Roosendaal reserveringsvrij instappen om je naar je eindpunt te laten brengen. Voor de overige bushaltes reserveer je minimaal 30 minuten van tevoren. Je bestelt Bravoflex Roosendaal als het jou uitkomt. Bij welke halte je in- en uitstapt, dat bepaal je zelf. Bravoflex rijdt door Roosendaal met twee 8-persoonsbusjes. Reserveren doe je eenvoudig online of telefonisch.

Waar rijdt Bravoflex Roosendaal?

Bravoflex Roosendaal rijdt van station Roosendaal naar de wijken: Tolberg, Weihoek, Kroeven, Langdonk en Kortendijk. Het vervoer vindt plaats met twee nieuwe buslijnen (lijn 832 en 833) vanaf station Roosendaal naar de overige bushaltes, tussen bushaltes onderling en vanaf de bushaltes teruggaand naar het station Roosendaal. De dienstregeling kent vaste vertrektijden vanaf station Roosendaal maar kent een vraagafhankelijk route naar de (buurt)bushaltes in de buitenwijken.

Bravoflex Roosendaal komt op bijna alle haltes van de gewone (buurt)bus. Als je online reserveert zie je welke haltes Bravoflex Roosendaal komt en met welke buslijnen. Online gereserveerd? Dan kan je online precies volgen waar de chauffeur zich bevindt en hoe laat je wordt opgehaald.

Wat biedt Bravoflex Roosendaal mij?

 • Een rit op een buslijn (832 of 833) kost € 1,50, tenzij je één van de volgende abonnementen hebt: Brabant Altijd Vrij, Brabant Jeugdabonnement en het studentenreisproduct in de vrij reizen periode. Dan geldt je OV-abonnement en reis je gratis.
 • Bravoflex Roosendaal rijdt aansluitend op de dienstregeling van de stadslijnen 1, 2 en 3 in Roosendaal als extra vervoerservice.
 • Je kiest zelf wanneer je reist.
 • Je kiest zelf hoe je wil betalen: direct online met iDEAL of bij de chauffeur met pinpas of OV-chipkaart.
 • Rolstoelvriendelijk vervoer.

Waar stap ik op?

Je kunt reizen tussen alle bushaltes binnen het vervoergebied van Bravoflex Roosendaal. In Roosendaal kun je vanaf 21.40 uur tot 00.10 uur op station Roosendaal reserveringsvrij instappen om je naar je eindpunt te laten brengen. Voor de overige bushaltes reserveer je de rit (minimaal een half uur van te voren). Je bestelt Bravoflex Roosendaal als het jou uitkomt. Welke haltes, dat bepaal jezelf. En als je belt, doet een medewerker een voorstel.

Wanneer kan Bravoflex Roosendaal bestellen?

Bravoflex Roosendaal rijdt 7 dagen per week, het hele jaar door:

 • Op maandag t/m zondag van 21.40 tot 00.10 uur
 • Op feestdagen van 21.40 tot 00.10 uur (op oudejaarsavond rijdt Bravoflex Roosendaal niet)

Een rit boeken

Hoe bestel ik een rit?

Op station Roosendaal kan je reserveringsvrij instappen. Bestel Bravoflex Roosendaal voor overige (buurt)bushaltes online via Arriva Vlinder of telefonisch via 0800 – 0232 545 (lokaal tarief). We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur.

Wat is handiger?

Wij adviseren online reserveren. Je weet dan bijvoorbeeld altijd precies waar de chauffeur is, hoe laat je wordt opgehaald en hoe laat je op je eindbestemming arriveert. Hoef je dus niet onnodig lang te wachten bij een halte. Naast betalen met de OV-chipkaart of pinpas kun je online ook meteen betalen met iDEAL. Als je telefonisch Bravoflex bestelt, dan betaal je bij de chauffeur met OV-chipkaart of pin.

Hoe ver van tevoren moet ik bestellen?

Voor vertrek vanaf station Roosendaal hoef je niet te reserveren. Voor de andere haltes bestel je eenvoudig online of telefonisch. Reserveren kan vanaf een maand tot uiterlijk een halfuur van tevoren. Kies je ophaaltijdvak of een aankomsttijdvak. Na reservering ontvang je een reserveringsbevestiging en een halfuur voor vertrek, ontvang je een berichtje met je exacte vertrektijd.

Kan ik zonder reservering instappen in de Bravoflex Roosendaal en de Bravoflex Roosendaal net als een taxi op straat aanhouden?

Alleen op station Roosendaal kun je instappen zonder reservering. Als je in de avonduren vanuit de trein overstapt op Bravoflex Roosendaal, hoef je dus niet te reserveren. Voor alle overige haltes moet je reserveren.

Welke regels gelden er voor het meenemen van personen met de OV-begeleiderskaart, kinderen, huisdieren en grote bagagevoorwerpen als rolstoelen en fietsen?

Voor Bravoflex Roosendaal gelden dezelfde regels voor het meenemen van personen en bagage als voor de bus. Kijk voor een uitgebreide beschrijving op arriva.nl. Een korte opsomming:

 • De OV-begeleiderskaart is geldig.
 • Kinderen tot 4 jaar reizen gratis.
 • Alle bagage wat binnen de 47 x 73 x 34 cm past mag je meenemen. Wil je meer meenemen, dan reserveer je twee plaatsen.
 • Online kun je 1 plaats voor een rolstoel reserveren.
 • Een ingeklapte rollator kan altijd mee. Is de rollator niet inklapbaar, reserveer dan een rolstoelplaats.
 • Een scootmobiel, speedy of handbike kunnen niet mee.
 • Een fiets mag niet mee, een vouwfiets wel.
 • Een kinderwagen of buggy reserveer je als rolstoelplaats.
 • Een hulphond mag altijd mee, kleine huisdieren in een draagtas of mand reizen gratis mee.

Kan ik met iemand samen reizen?

Reserveren kan voor maximaal vijf personen als je vanaf dezelfde locatie opstapt, met hetzelfde e-mailadres. Eén persoon betaalt de rit voor het gehele gezelschap. Betalen voor een groep kan uitsluitend via iDEAL of pin. Wil je reizen met meer dan vijf personen? Dat kan, als je via twee verschillende e-mailadressen reserveert.

Kan ik een gemaakte reservering annuleren?

Je kunt een rit kosteloos annuleren tot een uur voor vertrek. Besluit je na reservering geen gebruik te maken van Bravoflex Roosendaal, maar heb je niet geannuleerd? Dan kan je e-mailadres geblokkeerd worden voor nieuwe reserveringen.

Prijs en betalen

Hoe gaat Arriva om met ongewenst gedrag van een medereiziger?

Onze chauffeurs maken je reis zo veilig en comfortabel mogelijk. Bij ontoelaatbaar gedrag van een passagier zal de chauffeur hem of haar verzoeken het voertuig te verlaten. Verder gelden de Algemene Reisregels & Voorwaarden van Arriva ook voor Bravoflex Roosendaal.
 

Hoe garandeert Arriva de afgesproken tijden?

Reserveer je online? Dan kan je de bus volgen. Hierdoor zie je het direct als er onverwacht vertraging is. We houden rekening met de verwachte drukte op straat en nemen in de planning ook een veiligheidsmarge. Toch kan het verkeer soms onvoorspelbaar zijn, wat tot onvoorziene vertraging kan leiden.
 

Hoe ver wordt er omgereden voor het ophalen van andere reizigers?

Jouw aankomsttijd wordt tijdens het boeken aangegeven en ligt vast. Bravoflex Roosendaal koppelt alleen reizigers die dezelfde richting opgaan. Daardoor kom je altijd op de afgesproken tijd bij de door jou gekozen eindhalte.

Privacy

Welke gegevens willen jullie van mij hebben en wat doen jullie hiermee?

Gebruik je onze diensten, dan registreren we voor een goede werking je naam, e-mailadres en betaalmethode. We verwerken je gegevens volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Lees hier meer over het privacy regelement van Arriva.