Cashloos betalen in Brabant per 1 december

Artboard 1
Let op!

Vanaf 1 december 2017 kun je op de bus niet meer betalen met contant geld.

Er komen steeds meer manieren om te betalen in de bussen in Brabant. Vanaf 1 november 2017 kun je bijvoorbeeld pinnen met je bankpas of creditcard of betalen met je smartphone. Contant geld gaat uit de bus!

Vanaf 1 november 2017 kun je op de bus betalen met contant geld, met OV-chipkaart én met pin (ook contactloos) of je smartphone. LET OP: Na 19:00 uur kun je niet meer met contant geld betalen.

Vanaf 1 december 2017 kun je op de bus niet meer betalen met contant geld. Je reist dan met OV-chipkaart, betaalt met pin (ook contactloos) of je smartphone.

Welke kaartjes kun je kopen in de bus?

De vertrouwde kaartjes in de bus blijven hetzelfde, je kunt zowel een dalurendagkaart als een ritkaart gewoon blijven kopen bij de chauffeur. Je kunt ze vanaf 1 november 2017 ook kopen met pin (ook contactloos) en vanaf 1 december alleen nog maar met pin (ook contactloos). Het uiterlijk van de kaartjes verandert wel. Je krijgt geen papieren reiskaartje meer, dat de buschauffeur voor je afstempelt, maar een geprint ticket.

Toch liever een kaartje met contant geld betalen?

Dat kan straks niet meer in de bus, maar nog wel bij veel andere voorverkooppunten in Brabant, zoals de Hermes OV servicewinkel, Mobility Point Eindhoven Airport, Arriva OV-servicepunten, de VVV's en de Primera winkels in grote steden in West- en Oost-Brabant. Vanaf 1 december zijn de dalurendagkaarten bij de winkels in de regio Zuidoost-Brabant te koop.

Waarom deze verandering?

Vorig jaar zijn er een aantal overvallen geweest op Brabantse bussen. Nu er straks geen contant geld meer in de bussen is, is er ook geen reden meer voor overvallen. Het is dus veiliger voor reizigers en chauffeurs. Bekijk ook dit filmpje hierover.

Kies welke betaalmogelijkheid bij jou past!

Klik op het gebied waar je reist voor een overzicht van de mogelijkheden:

 

Andere acties

Artboard 1
Let op!
Op 10 december start de nieuwe dienstregeling voor busvervoer in Brabant
Artboard 1
dagje uit
Uurkaartje geldig in Bergen op Zoom en Roosendaal
Artboard 1
gratis
Gratis dagkaart voor de bus i.s.m RWB en diverse gemeenten