Cashloos betalen in Brabant sinds 1 december

Artboard 1
Let op!

Sinds 1 december 2017 kun je in de bus niet meer betalen met contant geld.

Er komen steeds meer manieren om te betalen in de bussen in Brabant. Je kunt naast je OV-chipkaart ook pinnen met je bankpas of creditcard of betalen met je smartphone. Sinds 1 december 2017 kun je in de bus niet meer betalen met contant geld. 

Welke kaartjes kun je kopen in de bus?

De vertrouwde kaartjes in de bus blijven hetzelfde, je kunt zowel een dalurendagkaart als een ritkaart gewoon blijven kopen bij de chauffeur. Het uiterlijk van de kaartjes verandert wel. Je krijgt geen papieren reiskaartje meer, dat de buschauffeur voor je afstempelt, maar een geprint ticket.

Toch liever een kaartje met contant geld betalen?

Dat kan straks niet meer in de bus, maar nog wel bij veel andere voorverkooppunten in Brabant, zoals de Hermes OV servicewinkel, Mobility Point Eindhoven Airport, Arriva OV-servicepunten, de VVV's en de Primera winkels in grote steden in West- en Oost-Brabant. Vanaf 1 december zijn de dalurendagkaarten bij de winkels in de regio Zuidoost-Brabant te koop.

Waarom deze verandering?

Vorig jaar zijn er een aantal overvallen geweest op Brabantse bussen. Nu er straks geen contant geld meer in de bussen is, is er ook geen reden meer voor overvallen. Het is dus veiliger voor reizigers en chauffeurs. Bekijk ook dit filmpje hierover.

Kies welke betaalmogelijkheid bij jou past!

Klik op het gebied waar je reist voor een overzicht van de mogelijkheden:

 

Andere acties

Artboard 1
nieuw
Probeer Bravofiets het eerste jaar helemaal gratis uit.
Artboard 1
dagje uit
Start jouw wandeling bij een Groene Halte!
Artboard 1
korting
Je korting kan oplopen tot maar liefst 60%!