Gebruik het OV alleen voor noodzakelijke reizen

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 28 april 2021 van kracht. Het openbaar vervoer is in die periode alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. 

Gevolgen OV

De ov-sector is aangemerkt als vitale sector. We voelen de verantwoordelijkheid om reizigers naar hun bestemmingen te blijven brengen. Het dringende advies is om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Wij doen een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is.

Gevolgen busdienstregeling Brabant 

In West- en Oost-Brabant rijdt Arriva vanaf zondag 28 maart 2021 volgens de normale dienstregeling in plaats van de vakantiedienstregeling. Dat betekent dat op veel lijnen meer ritten rijden. Zo bieden we voldoende capaciteit om onze reizigers zorgeloos en comfortabel te vervoeren. Meer informatie en het plannen van je reis op de website van Arriva. 

In Zuidoost Brabant rijdt Hermes vanaf zondag 3 januari 2021 volgens een nieuwe dienstregeling. Plan je reis met behulp van de reisplanner op hermes.nl

Transferiumlijnen Den Bosch

Door de sluiting van horeca, culturele voorzieningen en de meeste winkels rijden de Transferiumlijnen tijdens de lockdown minder:

 • De lijnen 70 (P+R Transferium De Vliert) en 80 (P+R Transferium Pettelaarpark) rijden voorlopig helemaal niet.
 • Lijn 60 (P+R Transferium Deutersestraat) rijdt alleen nog overdag. De laatste rit op maandag t/m zaterdag vertrekt vanaf het Transferium om 18.41 uur, dat is vanaf de binnenstad om 18:48 uur. Op zondag wordt de normale dienstregeling gereden, de laatste rit vertrekt dan om 17:53 uur vanaf het Transferium, dat is vanaf de binnenstad om 18.00 uur.

Avondklok: regiotaxi's sluiten om 22.00 uur

Vanaf 31 maart 2021 gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Dit heeft ook gevolgen voor het regiotaxivervoer. Als de avondklok van kracht is, rijden de regiotaxi’s in Brabant niet. Ritten moeten voor 22.00 uur zijn afgerond. Kijk op de website van jouw regiovervoerder wat dit betekent voor het boeken van ritten.

Zo reis je veilig 

 • Reis alleen indien noodzakelijk
  Het dringende advies is om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Wij doen een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is.
 • Draag een mondkapje
  Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle bussen en op alle haltes, perrons en stations. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar. Het is je eigen verantwoordelijkheid om een mondkapje te regelen. Reizigers kunnen geen mondkapje kopen bij de buschauffeur. Shawls, verknipte sokken of andere creatieve mondbedekkingen die moeten doorgaan voor mondkapjes zijn niet toegestaan. Wie geen mondkapje draagt wordt daarop aangesproken en kan een boete van € 95 euro krijgen. Er geldt een uitzondering voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Het kan zowel om zichtbare, als onzichtbare beperkingen of ziektes gaan. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid.
 • Houd afstand 
  Houd op de bushaltes en op de stations 1,5 meter afstand. Geef elkaar in de bus ook de ruimte.
 • Gebruik een zitplek in de bus 
  Alle zitplaatsen in de bus mogen gebruikt worden. Ook als dat betekent dat je naast een andere reiziger moet zitten. Uiteraard mag je ook gebruikmaken van de staanplaatsen. Een zitplek is echter veiliger, omdat er minder andere reizigers je dan passeren.