Handige tips voor het OV

Reizen met het OV moeilijk en duur? Het is veel makkelijker en voordeliger dan je denkt! We hebben een paar handige tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Plan je reis via de reisplanner

Plan je reis met behulp van een reisplanner: bijvoorbeeld de Bravo reisplanner of 9292.nl, Google maps of de OV info app.  Net wat jij handig vindt!

Tip 2: Kinderen reizen gratis mee

Reizen met kinderen is één van de leukste dingen om te doen. Helemaal voor een kind. Want alleen het busritje zelf is al een groot avontuur. En laten ook wij van avonturen houden. Daarom reizen kinderen t/m 11 jaar gratis mee met de bus. Altijd. Kom maar op met die keileuke ritjes!

Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee
Kinderen tot 4 jaar reizen in het openbaar vervoer altijd gratis mee. Dit geldt voor heel Nederland. In heel Brabant is dit t/m 11 jaar. Gewoon omdat we dat belangrijk vinden. Dat betekent dat per betalende reiziger van 12 jaar of ouder, die reist op een OV-chipkaart, met een dalurendagkaartje, ritkaartje of stadskaartje, gratis maximaal twee kinderen in de leeftijd 4 -11 jaar mogen meereizen. Deze kinderen hebben geen vervoersbewijs nodig. Dit geldt alleen in Brabant.

Tip 3: Geen OV-chipkaart? Pin in de bus!

Betaal eenvoudig voor je kaartje in de bus met je pinpas of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus.

Tip 4: Stap gemakkelijk in - en uit de bus

Op de voorkant van de bus staat welk lijnnummer de bus heeft. Komt jouw bus eraan? Steek dan je hand op naar de buschauffeur om te laten weten dat je wil instappen. In de bus zie je op de schermen langs welke halte de bus rijdt. Is jouw halte als eerstvolgende? Druk dan op de rode stopknop in de bus totdat je STOP ziet op het stopscherm. Zo weet de buschauffeur dat je eruit wil.

Tip 5: Reis voordelig met het Dalurendagkaartje

Reis je weleens met de bus? En na de ochtendspits of in het weekend? Reis dan gemakkelijk met het Dalurendagkaartje voor € 6,84. Die betaal je gemakkelijk met je pinpas bij de buschauffeur of koop je bij een verkooppunt. Je reist één dag onbeperkt in de daluren.