Buskaartje op smartphone: nu op 3 buslijnen naar Eindhoven Airport

Internationale primeur voor Noord-Brabant

Vervoerder Hermes start met de verkoop van M-tickets: tickets die je via je mobiele telefoon kunt bestellen. Het M-ticket is geldig op drie buslijnen van en naar Eindhoven Airport. Hiervoor moet men wel een nieuwe app downloaden: de PweeP-app. Reizigers kunnen een kaartje kopen via de app en betalen met een creditcard of via iDEAL en vervolgens tonen zij het mobiele ticket op hun smartphone aan de chauffeur. De nieuwe kaartjes zijn geldig op de lijnen 20, 400 en 401 en bieden daarmee vooral de passagiers die aankomen en vertrekken vanaf Eindhoven Airport een nieuwe service.

De regio Zuidoost-Brabant heeft de primeur van deze nieuwe app. Het moederbedrijf van Hermes, Transdev, gaat komend jaar de PweeP-app ook inzetten bij het busbedrijf Nice bus nabij New York en in de staat Nassau in de VS. Daarnaast wordt de app in andere gebieden in Nederland geintroduceerd.

Samenwerking met Eindhoven Airport
De nieuwe app past bij de klantbelofte ’Always Easy’ van Eindhoven Airport. Passagiers kunnen op deze manier makkelijk van en naar Eindhoven Airport en Eindhoven station reizen. Hermes en de luchthaven gaan dan ook samenwerken om het ticket onder de aandacht te brengen bij de buitenlandse reizigers. De app is beschikbaar in voor Android en Iphone.

Minder geld op de bus
De app draagt bij aan de landelijke invoering van Cashless OV: geen contant geld meer op de bus, ter verbetering van de sociale veiligheid. Reizigers kunnen op ieder gewenst moment een kaartje kopen en altijd veilig afrekenen. De provincie Noord-Brabant, opdrachtgever voor het busvervoer, is positief over deze nieuwe ontwikkeling. Hermes kijkt samen met de provincie welke kaartjes er komend jaar nog meer op de PweeP-app verkocht kunnen gaan worden.

Pweep-geluid
Er is gekozen voor een algemene naam: Pweep, omdat ook andere vervoersbedrijven via de app vervoersbewijzen kunnen aanbieden. Pweep is het geluidje dat hoorbaar is bij het in- en uitchecken met de OV-chipkaart. De naam van de app sluit dus aan bij dit bekende geluid en is zo herkenbaar en toepasbaar voor iedereen.