Bussen lijn 99 (Uden – Nijmegen v.v.) vanaf zondag 30 augustus weer over de brug bij Grave

Vanaf zondag 30 augustus rijden de bussen van lijn 99 weer de normale route over de brug bij Grave. Lijn 99 reed vanaf eind juli een aangepaste route wegens het afsluiten van De John S. Thompsonbrug in Grave voor zware voertuigen door Rijkswaterstaat. Er is een maximum aantal reizigers vastgesteld in verband met het toegestane gewicht. Arriva zet een pendelbus in voor de extra reizigers, die boven het toegestane aantal komen.  

Vanaf zondag 30 augustus mogen de bussen weer over de brug. Om het toegestane gewicht niet te overschrijden mogen er maximaal 17 reizigers in de bus zitten. Dit aantal en het type bus is vastgesteld in overleg met Rijkswaterstaat. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met een ruime veilige marge.

Pendelbus voor extra reizigers in de bussen van Arriva
Als er meer dan 17 reizigers in de bus zitten, wordt het teveel aantal reizigers verzocht tijdelijk over te stappen op de pendelbus. De pendelbus rijdt de route over de brug tussen halte Grave, Busstation aan de zuidzijde van de brug en halte Nederasselt, Eindsestraat aan de noordzijde van de brug. Enkel voor dit deel van de route worden reizigers verzocht tijdelijk gebruik te maken van de pendelbus.
De chauffeur ziet toe op het toegestane aantal reizigers in de bus.
Wij vragen reizigers om begrip en om mee te werken aan deze noodzakelijke maatregel.

Lijn 99 is een buslijn die door zowel de bussen van Arriva als de bussen van Breng gereden wordt. De pendelbus sluit aan op de bussen van Arriva. In de reisplanner op 9292.nl kunnen reizigers zien welke ritten/tijdstippen door de bussen van Arriva of Breng gereden worden.