Gevolgen verlengde lockdown op busdienstregeling in Brabant

De lockdown in Nederland is verlengd tot 9 februari 2021. Het openbaar vervoer is tot die tijd alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Dat heeft gevolgen voor de dienstregeling van de bussen in Brabant. Zo rijden alle Buurtbussen in heel Brabant tijdens de lockdown niet. Zij starten 8 februari 2021 weer op. Arriva rijdt in West- en Oost-Brabant t/m 6 februari de vakantiedienstregeling. 

Gevolgen dienstregeling West- en Oost-Brabant (Arriva) 

Tot en met 6 februari 2021 rijden de bussen in West- en Oost-Brabant op werkdagen volgens de vakantiedienstregeling. Dit betekent dat op een aantal buslijnen minder vaak wordt gereden. Buurtbussen rijden tijdens de lockdown niet. Er zijn ook lijnen die geheel of gedeeltelijk vervallen. Check hier de dienstregeling.

Extra vervoer eindexamenleerlingen en praktijkonderwijs

Voor eindexamenleerlingen en praktijkonderwijs wordt naar diverse scholen extra vervoer geboden. Het extra vervoer wordt gecommuniceerd via de scholen en is niet zichtbaar op deze website en in de digitale reisplanners.

Let op: de scholierenlijnen 639 en 662, die normaal niet rijden tijdens de vakantiedienstregeling, rijden vanaf 18 februari 2021 wel.

Transferiumlijnen Den Bosch

Door de sluiting van horeca, culturele voorzieningen en de meeste winkels rijden de Transferiumlijnen t/m 6 februari 2021 minder:

 • De lijnen 70 (P+R Transferium De Vliert) en 80 (P+R Transferium Pettelaarpark) rijden helemaal niet.
 • Lijn 60 (P+R Transferium Deutersestraat) rijdt alleen nog overdag. De laatste rit op maandag t/m zaterdag vertrekt vanaf het Transferium om 18.41 uur, dat is vanaf de binnenstad om 18:48 uur. Op zondag wordt de normale dienstregeling gereden, de laatste rit vertrekt dan om 17:53 uur vanaf het Transferium, dat is vanaf de binnenstad om 18.00 uur.

Gevolgen dienstregeling Zuidoost-Brabant (Hermes) 

In Zuidoost Brabant wordt vanaf zondag 3 januari 2021 gereden volgens een nieuwe dienstregeling. De buurtbussen rijden tijdens de lockdown niet. Plan je reis met behulp van de reisplanner op hermes.nl

 

Gebruik het OV alleen voor noodzakelijke reizen

De ov-sector is aangemerkt als vitale sector. We voelen de verantwoordelijkheid om reizigers naar hun bestemmingen te blijven brengen. Het dringende advies is om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Wij doen een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is.

Houd actuele reisinformatie in de gaten 

Wij passen regelmatig onze dienstregeling aan op de vraag van onze reiziger. Plan je reis daarom altijd vóór vertrek met een reisplanner en houd berichten in de pers, in de bussen en op onze website in de gaten.

Zo reis je veilig 

 • Reis alleen indien noodzakelijk
  Het dringende advies is om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Wij doen een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is.
 • Draag een mondkapje
  Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle bussen en op alle haltes, perrons en stations. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar. Het is je eigen verantwoordelijkheid om een mondkapje te regelen. Reizigers kunnen geen mondkapje kopen bij de buschauffeur. Shawls, verknipte sokken of andere creatieve mondbedekkingen die moeten doorgaan voor mondkapjes zijn niet toegestaan. Wie geen mondkapje draagt wordt daarop aangesproken en kan een boete van € 95 euro krijgen. 
 • Houd afstand 
  Houd op de bushaltes en op de stations 1,5 meter afstand. Geef elkaar in de bus ook de ruimte.
 • Gebruik een zitplek in de bus 
  Alle zitplaatsen in de bus mogen gebruikt worden. Ook als dat betekent dat je naast een andere reiziger moet zitten. Uiteraard mag je ook gebruikmaken van de staanplaatsen. Een zitplek is echter veiliger, omdat er minder andere reizigers je dan passeren.