Goede reizigerswaarderingen Brabants OV

De cijfers van de jaarlijkse OV-Klantenbarometer zijn vandaag bekend gemaakt. West-Brabant (Arriva) heeft als beoordeling een 7,9 gekregen en is daarmee één van de grootste stijgers van het landelijke streekvervoer. De Brabantliners (Arriva) hebben het mooie cijfer 7,7 ontvangen van de reizigers. De concessies Zuidoost-Brabant (Hermes) en Oost-Brabant (Arriva) scoren hetzelfde mooie cijfer als afgelopen jaar, beide een 7,6.

Overstaptijd en reissnelheid

Uit de OV-klantenbarometer blijkt dat de overstaptijd in de gehele regio positiever wordt beoordeeld. In West-Brabant en Zuidoost-Brabant zien we ook een betere klantbeoordeling wat betreft de reissnelheid (omrijden, directheid) van de rit. Dit sluit ook aan bij de insteek om reizigers zo snel mogelijk van a naar b te brengen met directe routes, en op deze wijze aantrekkelijk vervoer te bieden.

Over het onderzoek

De OV-Klantenbarometer is het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek in het openbaar vervoer, sinds 2018 ook met het hoofdrailnet en de Friese Waddenveren. In totaal hebben in dit jaar 113.909 ov-reizigers tijdens 7.689 ritten de vragenlijst met ruim 30 vragen ingevuld.Het onderzoek is uitgevoerd door Goudappel Coffeng, in opdracht van CROW-KpVV. CROW-KpVV is onderdeel van CROW, kennisplatform voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en (openbaar) vervoer, aanbesteden en contracteren.