Nieuwe reisinformatiedisplays busstation Neckerspoel Eindhoven

De perrondisplays van busstation Neckerspoel in Eindhoven worden vervangen. Ook worden twee overzichtsdisplays toegevoegd in de wachtruimte onder de overkapping. De huidige perrondisplays zijn verouderd en in de loop der tijd slecht leesbaar geworden. Om de leesbaarheid te verbeteren hebben de nieuwe displays, die in opdracht van provincie Noord-Brabant en gemeente Eindhoven worden geplaatst, een ruimere kijkhoek, grotere helderheid en hoge contrastwaarden. Door de liggende positie van de displays is er ook meer ruimte voor reisinformatie.

Om ook in de nabijheid van perron E en K een overzicht te tonen van vetrekkende bussen worden daar twee extra overzichtsdisplays geplaatst.

Busstation Neckerspoel is het tweede drukste busstation van Nederland. Het ontwerp stamt uit 1991 en was toen het eerste station in Nederland uitgerust met digitaal aangestuurde informatie panelen en dynamische vertrektijden. In 2018 is achter de schermen al eens de digitale techniek vernieuwd. Het busstation werkt daardoor volledig dynamisch en er wordt gewerkt met voorkeursperrons voor buslijnen, waarvan afgeweken wordt indien perrons vol staan. Ook als chauffeurs andere perrons inrijden dan toegewezen, volgt het systeem deze bussen en past de toewijzing aan.