Spitsbus Maaspoort: snellere verbinding station

Vanaf vandaag rijdt Arriva een spitsbus tussen de Maaspoort en station ’s-Hertogenbosch (lijn 10). Zo bieden we reizigers een extra, én snellere, busverbinding naar het station.

Wethouder Ufuk Kâhya is blij met deze extra lijn: “We zijn samen met onze partners continue op zoek naar duurzame alternatieven voor vervoer per auto. We hebben ons gezamenlijk ingezet om deze extra buslijn mogelijk te maken. En bieden hiermee een extra alternatief voor inwoners uit de Maaspoort om op een snelle en duurzame manier bij het station te komen.” 

Aanleiding

De A2 dreigt de komende jaren uit te groeien tot een van de grootste fileknelpunten van Nederland. Het gaat met name over het traject tussen de knooppunten Deil en Vught. Om de groei van het verkeer op dit deel van de A2 te beheersen, werken het Rijk, de Provincies Noord-Brabant en Gelderland, de regio Rivierenland en de gemeente ’s-Hertogenbosch samen aan een verkenning naar het oplossen van de knelpunten op de A2 op langere termijn (na 2025).

Korte termijn maatregelen

Tegelijkertijd is een pakket van meer dan 20 maatregelen ontwikkeld voor de korte termijn. Dat noemen we het Programma A2 Deil -  Vught. Het gaat daarbij om maatregelen voor zowel de auto, de fiets als het openbaar vervoer die de komende jaren gerealiseerd gaan worden. Naast deze spitslijn komen er binnenkort ook extra fietsenstallingen en meer deelfietsen beschikbaar bij station ‘s-Hertogenbosch.

Dat pakket wordt betaald door het Rijk, de Provincies Gelderland en Noord-Brabant, de Regio Rivierenland en de gemeente ’s-Hertogenbosch.