Start buurtbussen verplaatst naar 8 februari 2021

Vanwege de verlengde lockdown t/m 9 februari 2021 is besloten om de startdatum voor het rijden van de Buurtbussen aan te passen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de startdatum verplaatst naar maandag 8 februari 2021. Dit geldt voor heel Brabant. 


Aanpassingen buurtbussen
Om de buurtbussen weer in te kunnen zetten was het nodig een aantal technische aanpassingen door te voeren.  Het gaat daarbij om het uitrusten van de bussen met een kuchscherm en het aanbrengen van een extra dak-ventilator voor luchtafvoer en een actieve filterunit (HEPA-filter). Met deze aanpassingen zijn de buurtbussen technisch voldoende toegerust om weer ingezet te worden.  

Weer veilig reizen met de buurtbus 
Net als in de reguliere bussen kunnen ook in de buurtbussen net zoveel reizigers mee als er officieel zitplaatsen in het voertuig zijn. Met de huidige reizigersaantallen is het (nog) niet de verwachting dat de busjes vaak maximaal bezet worden. Uiteraard adviseren we de reizigers daar waar mogelijk de afstand tot elkaar in acht te nemen en is het gebruik van een mondkapje verplicht.   

Aanpassingen dienstregeling in Zuidoost Brabant (Hermes) 
De buurtbussen in Zuidoost Brabant gaan vooralsnog vanaf maandag 8 februari weer rijden. Wel zijn er enkele aanpassingen in de dienstregeling. Op een aantal lijnen vervallen ritten. Het gaat daarbij om de volgende buurtbuslijnen:

 • 258
 • 276
 • 277
 • 292
 • 294

Plan je reis altijd voor vertrek met een reisplanner! 

Aanpassingen dienstregeling in Oost- en West Brabant (Arriva) 
De buurtbussen in Oost- en West Brabant gaan ook 8 februari weer rijden. In verband met de afstand tot de chauffeur worden de busjes voor maximaal 6 personen in plaats van voor 8 personen geschikt.

Voor een tweetal buurtbuslijnen in West-Brabant wijzigt de dienstregeling:

 • Lijn 210 Klundert – Oudenbosch
  Eind- en beginhalte in Oudenbosch wordt Bosschendijk. Halte Velletriweg vervalt.
 • Lijn 225 Zundert – Etten-Leur
  De halte Trivium vervalt op de eerste 2 ritten. Alternatief is winterschoolliner 685 die doorrijdt naar de halte Trivium.

Regiotaxi tijdelijk vangnet totdat buurtbussen weer gaan rijden
Rijdt jouw buurtbus (nog) niet? Maak gebruik van de Regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers voor het lage WMO-tarief kunnen reizen. Dat is vergelijkbaar met het OV-tarief. Je betaalt per kilometer, net zoals in de bus. Deze maatregel geldt zolang er geen buurtbussen rijden. Lees meer en kijk hier voor de contactgegevens van het regiovervoer bij jou in de buurt.

Tijdelijk geen rolstoelen in de buurtbus
Let op: vanwege de coronamaatregelen nemen de buurtbussen tot nader bericht geen rolstoelen mee. Dit, omdat de chauffeur onvoldoende afstand kan bewaren van de reizigers bij het in- en uit vervoeren van de rolstoel. Voor meer informatie over reizen met de buurtbus met een rolstoel verwijzen we graag naar de website van de vervoerders: 

Klik hier voor reizen met een rolstoel in de buurtbus in Zuidoost-Brabant (Hermes). 
Klik hier voor reizen met een rolstoel in de buurtbus in West-en Oost-Brabant (Arriva)

Graag tot ziens in 2021 in de buurtbus!