Trudy van buurtbusvereniging Keldonk: "Ik kijk er zo naar uit om onze reizigers weer te zien!"

Trudy van Kempen is voorzitter van Buurtbusvereniging Keldonk. Na haar pensionering in het onderwijs zocht zij naar een zinvolle invulling voor haar vrije tijd en heeft zij zich aangemeld bij de buurtbus. Inmiddels rijdt zij al 10 jaar bij de vereniging Keldonk op de Buurtbus. Hoe heeft zij het afgelopen jaar van stilstand beleeft? En hoe kijkt zij tegen de herstart van de buurtbussen aan?

 

 

Onze trouwe reizigers zaten van de een op de andere dag zonder vervoer
Trudy: “Vanaf 11 maart 2020 stonden de Buurtbussen ineens stil. Een moeilijke maar verstandige beslissing.  Het moeilijkst vond ik dat we onze trouwe reizigers niet van A naar B konden vervoeren.  Met name voor onze wat oudere reizigers.  Zij zaten van de een op andere dag zonder vervoer”.

 

Buurtbussers zijn sociale mensen, ook als het lastig is
“In het begin was ik een beetje uit het veld geslagen, maar al gauw zijn we als bestuur iets gaan organiseren voor onze vrijwilligers. Onze vrijwilligers bevonden zich middenin de brandhaard van de 1e coronagolf en daarom hebben we voor onze 18 vrijwilligers een fruitpakketje gemaakt, zodat zij zouden weten dat we ze veel gezondheid toe wensten. Binnen onze vereniging zijn er enkele vrijwilligers getroffen door corona, maar gelukkig hebben we niemand verloren. En wat ook heel fijn was is dat we, gedurende die lastige tijd, contact hielden met elkaar. Per telefoon, mail of op welke manier dan ook. Buurtbussers zijn sociale mensen, ook als het lastig is”.

 

Ik kijk er zo naar uit om onze reizigers weer te zien!
“We zijn heel blij met de technische aanpassingen in de Buurtbus, waardoor het een stuk veiliger is. Met alle vrijwilligers hebben we goede afspraken kunnen maken over hoe te handelen bij het wisselen van de dienst en het gebruik van de beschikbaar gestelde ontsmettingsmiddelen  Verder bekijkt het bestuur dagelijks of het verantwoord is en blijft om met onze Buurtbus veilig op weg te kunnen. Ik ben blij dat we weer kunnen gaan rijden. Ik kijk er zo naar uit om onze reizigers weer te zien”!