West-Brabant: wijzigingen in de dienstregeling per 4 februari 2019

Op basis van feedback van onze reizigers, chauffeurs en buurtbusverenigingen voeren wij vanaf maandag 4 februari een aantal kleine wijzigingen in de dienstregeling door.

Reis jij wel eens met lijn 6, 130, 229, 233 of 617? Bekijk dan de info hieronder of plan je reis vanaf 4 februari opnieuw via de reisplanner. 

Lijn 6 Breda – Meersel Dreef
Op werkdagen buiten de vakantieperioden krijgt lijn 6 van Breda, Centraal Station naar Breda, De Klokkenberg een extra rit die om 8:00 vanaf het Centraal Station vertrekt. Let op: deze rit vertrekt vanaf perron P.

Lijn 130 Breda – Minervum – Rijen – Gilze
Op werkdagen buiten de vakantieperioden vertrekt de rit die momenteel om 8:00 vanaf Breda, Centraal Station naar Minervum vertrekt acht minuten later, dus om 8:08.

Lijn 229 Almkerk – Raamsdonksveer – Waspik – ’s-Gravenmoer
De halte Waspik, Carmelietenstraat vervalt, reizigers hebben de halte Waspik, Spoorstraat als alternatief. De aankomst- en vertrektijden bij ’s-Gravenmoer, Hoofdstraat wijzigen, de aansluitingen op de lijnen 230 en 231 worden betrouwbaarder.

Lijn 233 Waalwijk – Drunen – Elshout – Heusden – Wijk en Aalburg
De vertrektijden van Waalwijk naar Wijk en Aalburg, Kromme Nol zijn gewijzigd zodat de rijtijden realistischer zijn. Alle aansluitingen in Waalwijk en Wijk en Aalburg, Kromme Nol blijven gehandhaafd.

Lijn 617 Willemstad – Fijnaart – Klundert – Zevenbergen – Breda
De eerste rit blijft tot Breda, Centraal Station onder lijnnummer 617 rijden en rijdt vervolgens verder als lijn 130 naar Breda, Minervum. Lijn 130 stopt ook bij de Vlaszak, Claudius Prinsenlaan, Lovensdijkstraat, Hogeschoollaan, Amphia Ziekenhuis Molengracht en Bijster. Doorgaande reizigers hoeven niet over te stappen. Reizigers in de eerste rit naar BUas / Ignatiusstraat kunnen op het Centraal Station overstappen op de lijnen 5 en 7 naar Heusdenhout of op lijn 8 naar de Ignatiusstraat.