Buschauffeur Henk Selder

Buschauffeur Henk Selder werkt al 38 jaar voor Hermes. Hij mocht de nieuwe, elektrische bussen testen en rijdt vanaf 11 december door Eindhoven en omgeving.

Is rijden op een elektrische bus heel anders?

“Het opstarten wel, omdat je geen dieselmotor in beweging zet, maar een elektromotor. Verder is er weinig verschil. Alle chauffeurs hebben een testrondje gemaakt met een instructeur. We zijn er dus helemaal klaar voor! Ik vind het een grote eer om op deze bussen te rijden. Spannend is het wel, want de ogen van mensen uit de hele wereld zijn op ons gericht. Het is de grootste elektrische busvloot van Europa.”

Verandert er nog iets voor de reiziger?

“Zeker! Die stapt vanaf half december in splinternieuwe bussen bij gebruik van de lijnen met de 400-nummers. De bussen hebben de kleuren van Bravo en vier deuren om uit te stappen. Reizigers horen ook geen ronkende dieselmotor meer, omdat een elektromotor een stuk stiller is. Er is daarom een trambel ingebouwd om mensen te waarschuwen dat de bus er aankomt.”

Een trambel?

“Zo’n belletje dat je hoort bij naderende trams in steden als Amsterdam en Rotterdam. Dat is een vriendelijker geluid dan toeteren. Dat roept vaak schrikreacties op bij mensen. Als het nodig is, rinkelt de chauffeur zelf het belletje. Hoewel het bedoeld is voor de veiligheid van andere weggebruikers, denk ik dat het leuke reacties gaat opleveren, onze Brabantse busbel!”

Hoe gaat het opladen van de accu?

“In de busstalling in Eindhoven is een laadinfrastructuur aangelegd. Het opladen gaat met een pantograaf aan de bovenkant van de bus, een beetje zoals een trein met de bovenleiding is verbonden. De pantograaf komt omhoog en maakt verbinding met de laadkap. Het opladen van een lege accu duurt ongeveer 25 minuten.”

Hoe lang kun je op een volle accu rijden?

“Bij warm weer kunnen we langer doorrijden dan wanneer het koud is buiten. Kou is slecht voor een accu. Vergelijk dat met je eigen mobiele telefoon, die in de kou ook sneller leeg is.”

En wat als je onderweg met een lege accu komt te staan?

“De lengte van de ritten is zo bepaald dat we de accu niet helemaal leegrijden. Want we willen natuurlijk niet met een bus vol reizigers stil komen te staan! Het batterijpercentage staat op het dashboard, dus dat houden we ook in de gaten. Eigenlijk werkt dat hetzelfde als bij voertuigen met een benzine- of dieselmotor. Het enige verschil is dat we nu op stroom rijden.”