Daphne Wils (20) ‘Ik hoop in 2020 naar de Olympische Spelen te kunnen’

Honderden mensen staan iedere dag op perrons en stations in weer en wind te wachten op hun bus of trein. Wat houdt ze bezig, waar gaan ze naartoe en hoe zien hun levens eruit? BRAVO ging op pad en knoopte een praatje aan. 

De thermometer tikt vandaag niet meer dan tien graden aan op Eindhoven Centraal Station. Gelukkig staat er een dapper herfstzonnetje aan de hemel. De 20-jarige Daphne staat rustig te wachten op haar bus die haar naar de fysio brengt. ‘Daarna ga ik weer naar huis.’ Ze legt uit dat ze in Tilburg naar school gaat en in Eindhoven op kamers woont. ‘Ik doe aan topsport en studeer aan de Johan Cruyff Academy. Daar studeer ik momenteel sportmarketing en dat vind ik heel erg leuk.’ Dat ze terloops laat vallen dat ze topsporter is, ontgaat ons niet. Ze lacht bescheiden. ‘Ik doe aan schoonspringen. Dat is eigenlijk een hele kleine tak van sport in Nederland. Op mijn achtste zag ik het op tv en toen wilde ik het ook doen. Ik begon in Nieuwegein en ben opgeklommen tot topniveau.’ Of ze al veel prijzen heeft gewonnen? ‘Eh, ja…’ lacht ze verlegen. ‘Ik hoop in 2020 naar de Olympische Spelen te kunnen. En misschien haal ik de Spelen in 2024 ook nog wel.

‘Ik hoop in 2020 naar de Olympische Spelen te kunnen’

’ Daphne geeft aan regelmatig met het openbaar vervoer te reizen. ‘Via de reisplanner op de website weet ik  precies hoe ik ergens moet komen. Dat vind ik erg prettig! De dienstregeling verandert elk jaar, maar daar merk ik gelukkig niet veel van. Mijn tijden sluiten altijd goed op elkaar aan, dat is wel heel fijn als je met het openbaar vervoer reist. Ook leuk: je ontmoet soms ook wel hele leuke mensen in de bus of trein. Zo heb ik in de bus een keer voor een oudere vrouw Facebook geïnstalleerd, omdat ze zo graag met haar familie in contact kwam. Die wonen ver weg en zag ze niet veel. Dat was een hele leuke ervaring.’