Rijden op de buurtbus is het leukste wat er is

Hein van de Wal is al 19 jaar vrijwilliger op de buurtbus tussen Helenaveen en Deurne. Hij is bijna 80, maar aan stoppen wil hij liever nog niet denken.

Toen Hein in 1999 met pensioen ging, vond hij het belangrijk om bezig te blijven. Uit de beschikbare vrijwilligersfuncties in Helenaveen koos hij voor chauffeur van de buurtbus. “Met mijn vrouw reisde ik altijd al graag met de camper door Europa. Ik had dus al wat ervaring op de weg.”

In heel Brabant houden vrijwilligers ongeveer 50 buurtbusverenigingen draaiende. In afgelegen gebieden zijn de reguliere bussen gestopt met rijden, omdat deze lijnen niet rendabel waren. Dankzij de buurtbussen zijn dorpen in het buitengebied toch nog bereikbaar met het openbaar vervoer.

De passagiers zijn altijd opgewekt

In Helenaveen zijn 19 vrijwilligers aangesloten bij de buurtbusvereniging, waarvan er 16 daadwerkelijk rijden. “Er houdt bijna nooit iemand mee op”, zegt Hein. Hoe dat komt weet hij ook: “Rijden op de buurtbus is het leukste wat er is. Het is heel dankbaar werk. De passagiers zijn altijd opgewekt en in voor een praatje. In het begin zaten er in de buurtbus allerlei oud-leerlingen van mij. Voor mijn pensioen was ik dertig jaar directeur van de basisschool in Helenaveen. Dankzij de buurtbus bleef ik op de hoogte van hoe het verder met ze ging. Inmiddels zijn de passagiers de kinderen van mijn oud-leerlingen. Als ik iemand niet ken, dan vraag ik ‘Ben jij er een van die-en-die familie?’ en dan heb je meteen een gesprek.”

Verende stoel

De bussen, waarin plaats is voor maximaal 8 passagiers, stellen de vervoerders ter beschikking . Tussen Helenaveen en Deurne gaat het om Mercedesbussen van Hermes. “Het is verplicht dat de bussen geschikt zijn om mindervaliden te vervoeren, daarom zijn ze aangepast zodat er een rolstoel in kan worden vervoerd”, vertelt Hein “We hebben in de fabriek gezien hoe dat gebeurt: splinternieuwe bussen die zó doormidden werden gezaagd om er een meter tussen te plaatsen. Maar motorisch rijden ze lekker. En de verende stoel is ook fijn, vooral op de hobbelige weg langs het kanaal.”

Personeelsfeest en kerstpakketten

Behalve chauffeur is Hein ook secretaris, wat betekent dat hij de organisatorische taken voor de buurtbus op zich heeft genomen. Hij verzorgt niet alleen de roosters, maar samen met het bestuur ook twee keer per jaar een personeelsfeest, een oudejaarsafsluiting in het clubgebouw en de kerstpakketten.

Hoewel hij al bijna 80 is, wil hij dan ook niet aan stoppen denken. “Chauffeurs van ouder dan 75 worden elk jaar gekeurd, want het moet natuurlijk wel veilig blijven. Dat zijn echt zware keuringen, met ogentests en fysieke oefeningen. Tot nu toe ben ik daar steeds doorheen gekomen.”

Veiliger zonder contant geld

De buurtbus gaat met de tijd mee: net als de andere bussen, zijn ook alle buurtbussen in Brabant voorzien van OV-chipkaart apparatuur. En sinds eind 2017 hebben de buurtbussen van Hermes een ticket box. De ticket box heeft gezorgd dat er geen contant geld meer op de bus aanwezig is. “Voor onze chauffeurs was dat in het begin wel even wennen,” vertelt Hein. “Het is toch nieuwe technologie. Wat moet je doen als het niet werkt? Maar na een maand willen we niet anders meer. Nu we geen contant geld meer hebben in de bus, is het werk alleen maar makkelijker en veiliger geworden.”