Reis gemakkelijk met Wijkbus lijn 3 in Breda

Artboard 1
tip

Vanuit de wijken Ginneken, Ruitersbos, Boeimeer, IJpelaar en Overakker

Reis met Wijkbus lijn 3 in Breda gemakkelijk naar locaties Molengracht en Langendijk van het Amphia Ziekenhuis, de binnenstad, diverse woonlocaties voor senioren en winkelcentra Valkeniersplein en de Burcht.

Wijkbus (lijn) 3
Wijkbus 3 is een 8-persoonsbusje dat de Bredase wijken Boeimeer, Ruitersbos, Ginneken, IJpelaar en Overakker verbindt met diverse attractiepunten zoals beide locaties van het Amphia Ziekenhuis, de binnenstad, diverse woonlocaties voor senioren en winkelcentra.

Deze vorm van vervoer is een initiatief van de gemeente, met medewerking van Arriva en de provincie Noord-Brabant. De wijkbus rijdt tot in het hart van diverse wijken, waar de buslijnen 1, 6, 7 en 132 maar gedeeltelijk komen. Zo blijft de bushalte op loopafstand. De bus rijdt in het centrum tot de halte Oude Vest, waar ook de halte van de deeltaxi is.

Op werkdagen en zaterdag overdag rijdt de wijkbus een halfuurdienst en in de avonduren tot ongeveer 21.00 uur en op zondag een uurdienst.

Kan ik makkelijk overstappen op een andere buslijn?
Goede overstapmogelijkheden op het reguliere lijnennet, o.a. naar het station, zijn er bij de halte Langendijk op lijn 4 en 5, bij de halte Valkeniersplein op de lijnen 7 en 132 en bij de halte Amphia Molengracht en Claudius Prinsenlaan (bij het stadskantoor) op de lijnen 1, 11, 131, 325, 326 en 327. Bij de halte Claudius Prinsenlaan kan men op Brabantliner 402 naar Sleeuwijk - Gorinchem en op Brabantliner 401 naar Sleeuwijk - Utrecht stappen.

Heeft u vragen?
Voor vragen of de volledige dienstregeling kunt u kijken op de website van Arriva: arriva.nl. Op 9292ov.nl of via de app van 9292OV kunt u ook vertrektijden en overstappunten raadplegen. 9292OV is telefonisch bereikbaar via 0900-9292 (€ 0,90 per minuut).

U kunt ook bij de Arriva OV Servicewinkel binnenlopen op Centraal Station Breda.

Onze Arriva klantenservice is dagelijks telefonisch bereikbaar via 0800-0232545.

Haltes Wijkbus lijn 3
Breda, Amphia Zkh. Langendijk
Breda, Langendijk
Breda, Verdilaan
Breda, Willem van Oranjelaan
Breda, Cartier van Disselstraat (alleen richting Oude Vest)
Breda, Werfstraat (alleen richting Oude Vest)
Breda, Koningin Emmalaan
Breda, Viandenlaan
Breda, Keermanslaan
Breda, Valkeniersplein
Breda, Croystraat
Breda, Groot IJpelaardreef
Breda, Mathenessestraat
Breda, Blauwe Kei
Breda, Poolseweg
Breda, Amphia Zkh. Molengracht
Breda, Lovensdijkstraat
Breda, Claudius Prinsenlaan
Breda, Oude Vest

Lees meer informatie op de website van Arriva.