Deelauto/-fiets

Voor sommige trajecten is alternatief vervoer een goede oplossing. Voor kleinere afstand biedt de deelfiets uitkomst. En soms is het makkelijker of gewoon noodzakelijk om de auto te pakken in plaats van met het openbaar vervoer te reizen. Steeds meer initiatieven maken het mogelijk om een dag met een deelfiets of de auto op pad te gaan als je er zelf geen hebt.

De deelfiets of OV-fiets is in Brabant beschikbaar op alle treinstations en op een aantal grote busstations. Bravo biedt deelfietsen (Bravofiets) in Tilburg, Den Bosch en Bergen op Zoom. In elke stad bevinden zich 100 Bravofietsen, verspreid over meerdere Bravofietshubs. Er is altijd een hub bij jou in de buurt. Alle hubs bevinden zich bij een bushalte, zodat jij direct weer verder kan, zodra je de bus uitstapt.

Een auto delen scheelt je geld én het is beter voor het milieu dan er zelf een aanschaffen. Steeds meer mensen gebruiken deelauto’s via organisaties als Greenwheels, ConnectCar en car2go. Of ze delen een particulier een auto via platforms als en SnappCar. Op deelauto.nl en ritjeweg.nl vind je meer informatie.

Er zijn op dit moment nog géén Bravo-auto’s te huur in Brabant.