Reizen met Bravo / Deelfiets/-auto

Vervoer voor de laatste kilometers naar je bestemming? Of is het openbaar vervoer voor jouw reis even geen goede optie. Er zijn tal van deelconcepten die jou van A naar B helpen.

Deelfiets

De fiets is vaak een goede oplossing als de afstand van en naar een bushalte of een treinstation te ver is om te lopen. Op steeds meer plekken waar je overstapt op een trein of bus vind je goede voorzieningen om je fiets te stallen. En als je uitstapt uit de trein of bus en nog een stuk naar je eindbestemming moet reizen, zijn er op steeds meer plekken mogelijkheden om een OV-fiets te gebruiken.

De OV-fiets is in Brabant beschikbaar op alle treinstations en op een aantal grote busstations.
De bekende geel/blauwe fietsen zijn erg handig voor het laatste stukje van je reis.

OV-fietsen vind je in de OV-fietskluizen. Die open je eenvoudig met je OV-chipkaart als je daar een (gratis) OV-fietsabonnement op hebt geladen. Een OV-fiets huren kost € 3,85 per keer (max. 24 uur).

Je vindt de fietsen dus bij treinstations, maar ook op de busstations in Uden, Veghel, Waalwijk en Werkendam De Tol. Op deze kaart zie je alle locaties in beeld.  Op de website van de NS staat meer informatie over de OV-fiets.

 

Bravo is ook een proef gestart met deelfietsen bij bushaltes: Bravofiets. De deelfiets die vlakbij je bushalte voor je klaarstaat. De eerste fietsen staan bij de Flight Forum in Eindhoven, een halte van buslijn 401. Je herkent ze aan de huisstijl van Bravo en kunt ze een jaar lang gratis gebruiken om van de bushalte naar jouw eindbestemming te fietsen.

Deelauto

Soms is het makkelijker of gewoon noodzakelijk om de auto te pakken in plaats van met het openbaar vervoer te reizen. Steeds meer initiatieven maken het mogelijk om een dag met de auto op pad te gaan als je er zelf geen hebt.

Een auto delen scheelt je geld én het is beter voor het milieu dan er zelf een aanschaffen. Steeds meer mensen gebruiken deelauto’s via organisaties als Greenwheels, ConnectCar en car2go. Of ze delen een particulier een auto via platforms als en SnappCar. Op deelauto.nl vind je inspiratie en tips.

Er zijn op dit moment nog géén Bravo-auto’s te huur in Brabant.