Reizen met Bravo / Regio- en deeltaxi

Wanneer er in jouw omgeving geen stads-, streek- of buurtbus rijdt, kun je gebruikmaken van het regiovervoer. Deze kleine busjes en taxi’s rijden van deur tot deur, maar ook naar een bushalte of een treinstation.

Je moet minimaal een uur van tevoren bellen om een zitplaats te reserveren. Onderweg kan de bus/taxi ook andere passagiers ophalen of wegbrengen. Daardoor kan een rit iets langer duren.

Regiovervoer is er voor iedereen. Voor Wmo-gerechtigden (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) gelden speciale kortingstarieven. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij het gemeentelijk Wmo-loket. In Zuidoost-Brabant heb je de Wmo-pas wél nodig voor een Regiotaxi. Uitzondering zijn Deurne en Helmond, waar de Taxbus ook als openbaar vervoer van deur tot deur beschikbaar is zonder Wmo-pas.

Elke gemeente of regio heeft een eigen benaming (bijvoorbeeld Regiotaxi, OV-taxi) met eigen reserveringsnummers, regels en tarieven. Kijk voor meer informatie over her regiovervoer bij jou in de buurt op de website van jouw regio:

Zonetaxi

De NS Zonetaxi zorgt dat NS-stations goed bereikbaar zijn. Je kunt de taxi tegen een vast tarief gebruiken voor ritten binnen een straal van zes kilometer rondom het station. De NS Zonetaxi is beschikbaar op twaalf Brabantse treinstations: Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Oss, Roosendaal, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Etten-Leur, Gilze-Rijen, Oisterwijk, Rosmalen en Zevenbergen. Een taxi reserveren kan tot een half uur van tevoren online.

Meer informatie over de NS Zonetaxi vind je op de website van de NS.