Relaxed naar school? Dat doe je met de OV-chipkaart.

Artboard 1
korting

Pak lekker de bus!

Ga relaxed naar school en pak de bus! Check in met je OV-chipkaart, ga lekker zitten en kom helemaal fris en uitgerust op school aan.

In Brabant ontvang je automatisch 34% leeftijdskorting als je tussen de 12 en 18 jaar bent en reist met een persoonlijke OV-chipkaart.
Een persoonlijke OV-chipkaart is online te koop via OV-chipkaart.
 
Abonnementen
Hermes en Arriva bieden ook speciale abonnementen aan voor jou als scholier. Ook als je af en toe de bus neemt, kan dat al heel voordelig zijn! 

Brabant Jeugdabonnement
€ 89,45 per maand (voor 12-18 jarigen onbeperkt reizen met de bussen in Brabant)

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan reis je voordelig met de bus in Noord-Babant met het Jeugd Maandabonnement. Met het maandabonnement kun je onbeperkt reizen in heel Brabant. Dat is vooral voordelig als je elke dag een langere afstand (meer dan 25 km) naar school moet reizen.

Brabant Dalkorting
€ 11,95 per jaar (40% korting in de daluren)

Met Brabant Dalkorting reis je in de 'daluren' (buiten de spits) met maar liefst 40% korting. De 'daluren' gelden op werkdagen na 09.00 uur, in het weekend en op feestdagen. In Brabant ontvangen jongeren van 12 t/m 18 jaar ook nog eens 34% leeftijdskorting als zij reizen met een persoonlijke OV-chipkaart. Combineer deze leeftijdskorting met Dalkorting Noord-Brabant. Dan kan je voordeel bij reizen buiten de spits oplopen tot 60% !
 
 
 Voor een overzicht van alle abonnementen inclusief voorwaarden binnen Brabant ga je naar de webshop van Arriva (als je reist binnen West- of Oost-Brabant) of de online shop van Hermes (als je reist binnen Zuidoost-Brabant).
 

Voorbeeld reizen met saldo en korting

Eindhoven Station- Eckartcollege

Je reist van Eindhoven Station naar Eckartcollege met buslijnen 322 en 404. De afstand bedraagt 4,4 kilometer. Je reiskosten bedragen €1,59, namelijk €0,90 cent basistarief en vervolgens €0,157 cent per kilometer. (0,157 x 4,4 km =€0,69 )

Op saldo

Op saldo met leeftijdskorting

In de daluren met het Dalkortingsproduct

In de daluren met Dalkortingsproduct* gecombineerd met de standaard leeftijdskorting

€1,59

€1,05

€0,95

€0,64

*Alle genoemde tarieven zijn volgens prijspeil 2018

Plan je reis voor vertrek op www.bravo.info

 

Andere acties

Artboard 1
Tip
Ontdek snel welk vervoerbewijs het beste past bij jouw reisgedrag
Artboard 1
nieuw
Heb jij hem al gelezen?
Artboard 1
Let op!
Tijden veranderen