Ritkaartje

Stap in de bus en reis voor € 4,46 van A naar B met het Ritkaartje. Koop je kaartje met je pinpas bij de buschauffeur. Contant betalen is in de bus niet mogelijk. 

Kaartje kopen met contant geld

Je kunt ook een Ritkaartje kopen bij de OV Servicepunten van Arriva op station Breda, Tilburg of Den Bosch of bij de OV-winkel van Hermes op station Eindhoven. Je kunt hier wel met contant geld betalen. 

Is dit de beste keus voor jou?

Reizen met een Ritkaartje is alleen voordelig als je weinig met de bus reist en geen OV-chipkaart hebt. Zodra je regelmatig met de bus reist is reizen op saldo of een abonnement al snel interessanter. Vul jouw reis in en ontdek de bijbehorende prijs. Zo kun je zelf berekenen of je goedkoper uit bent met een ritkaartje. Bij twijfel kun je contact opnemen met de klantenservice voor persoonlijk advies.

Let op: reizigers tussen de 4 en 18 jaar of 65 jaar en ouder ontvangen automatisch 34% korting op de ritprijs wanneer je op saldo reist met een persoonlijke OV-chipkaart.

Voorwaarden

  • Het Ritkaartje geldt op alle Bravo-bussen van Arriva en Hermes in Brabant met uitzondering van de Nightliners en Transferiumbussen.
  • Geldig voor 1 enkele rit, geen overstap.
  • Kids tot 4 reizen altijd gratis mee. Reis je als betalende reiziger vanaf de 12 jaar met een Ritkaartje bij Bravo? Dan mogen ook max. 2 kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen.

Hogere tarieven op lijn 310, 400 en 401

Op lijn 310 (Rotterdam - Bergen op Zoom), lijn 400 (Oosterhout - Utrecht) en lijn 401 (Breda - Utrecht) gelden op de lange afstanden hogere tarieven voor het Ritkaartje (€8,92 of €13,38). Je bent dan ook gehouden aan het melden van de eindbestemming op deze lijnen. Bekijk de pdf's op welke lange afstanden de hogere tarieven gelden. Hogere tarieven lijn 301 (pdf) of hogere tarieven lijn 400 en lijn 401 (pdf)