Reizen op saldo

Reizen op saldo

Reis je weleens met de bus? En heb je een OV-chipkaart? Check dan in en reis op saldo.
De prijs van reizen op saldo hangt af van het aantal kilometers dat je reist. Je betaalt standaard €0,99 basistarief + €0,175 per kilometer. 

Is dit de beste keus voor jou?

Reizen op saldo is voordelig als je zo nu en dan met de bus reist. Als je regelmatig met de bus reist is een abonnement al snel interessanter. Vul jouw reis in en ontdek de bijbehorende prijs. Zo kun je zelf berekenen of je per maand goedkoper uit bent met reizen op saldo. Bij twijfel kun je contact opnemen met de klantenservice voor persoonlijk advies.

Let op: Ben je tussen de 4 en 18 jaar of 65 jaar of ouder? Dan ontvang je automatisch 34% korting op de ritprijs wanneer je op saldo reist met je persoonlijke OV-chipkaart.

Voorwaarden Reizen op saldo

  • Ben je tussen de 4 en 11 jaar of 65 en ouder? Dan ontvang je automatisch 34% korting op de ritprijs wanneer met een persoonlijke OV-chipkaart reist.
  • In Brabant krijgen jongeren van 12 t/m 18 jaar óók 34% leeftijdskorting in de bussen van Arriva en Hermes met een persoonlijke OV-chipkaart.
  • Kids tot 4 reizen altijd gratis mee. Ben je 12 jaar of ouder en reis je met een geldige OV-chipkaart bij Bravo? Dan mogen ook max. 2 kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen.
  • Bij het inchecken in de bus wordt het instaptarief van je saldo afgeschreven. Dit is in Brabant op nagenoeg alle buslijnen €4,00. Op een aantal lange lijnen geldt een instaptarief van €8,00. Bij het uitchecken wordt het instaptarief teruggestort en worden de gereisde kilometers plus het basistarief (€0,98) in rekening gebracht. Als je niet uitcheckt, betaal je het volledige instaptarief. 
  • Voor de Nightliners van Arriva geldt een vast tarief van € 5,-.

Handig: automatisch opladen

Reis je regelmatig met het openbaar vervoer? En heb je geen tijd of geen zin om in de rij te staan voor de automaat om je saldo op te laden? Ontdek dan automatisch opladen. Je laadt dan automatisch voor €10, €20 of €50 op je persoonlijke OV-chipkaart. Daarmee heb je altijd voldoende saldo op je OV-chipkaart.