Zomerse uitjes met de bus!

Je bent weer welkom in onze bussen. Fijn, want we hebben je gemist. Jouw dagje uit begint dan ook weer in de bus. Tijdelijk hebben we voor gezinnen de voordelige Zomerfamiliedagkaart! Hiermee reis je voor maar €10 de hele dag in Brabant met de bus! 

Help ons wel door zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, dan is er genoeg ruimte voor iedereen. We zien je graag in de bus, uiteraard met mondkapje! 

Inspratie voor zomerse uitjes 

Verkoeling zoeken 

Bij zomerse temperaturen is het natuurlijk heerlijk om verkoeling te zoeken in het water. Gelukkig kan dat op heel veel plekken in Brabant. 

 • IJzeren man Vught 
  Een heerlijke reacreatieplas om te zwemmen en met speelmogelijkheden voor de kinderen. Neem buslijn 140 (Den Bosch - Tilburg) en stap uit bij bushalte Snippenlaan
 • Recratiebad Stappegoor Tilburg 
  Binnen- en buitenbad met lekker veel glijbanen! Bushalte Stappegoor/IJsbaan ligt voor de deur. Je komt er met stadslijn 1. 
 • Eindhoven Beach 
  Goed bereikbaar met buslijn 6 en 321. Stap uit bij bushalte Van Oldenbarneveltlaan. 
 • Speelland Beekse Bergen (Hilvarenbeek)
  Iedere dag geopend in de maanden juli en augustus

  Bij Speelland Beekse Bergen beleven kinderen een heerlijke dag vol speelplezier en waterpret. Speelland is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Neem de trein richting Tilburg Centraal en neem vervolgens buslijn 142 of 143 en stap uit bij halte Speelland.

Bezoekje aan de steden Eindhoven, Breda, Den Bosch en/of Tilburg

Ontdek de leukste steden van Brabant en ga lekker shoppen in Eindhoven, Breda, Tilburg of Den Bosch. Elke zondag is het Koopzondag in deze historische steden! Ontdek de historie en de knusse winkelstraatjes. De Brabantse steden zijn zeer goed bereikbaar met het OV. Vele (internationale) treinen doen de steden aan. En bij het treinstation staan altijd bussen klaar om je verder te vervoeren. Of parkeer je auto in een Park + Ride buiten de stad en stap voordelig in de bus naar het stadscentrum.

In de steden zelf staan daarnaast leuke activiteiten op het programma: 

 • Festival Boulevard Den Bosch
  5 t/m 16 augustus
  Dit jaar is Festival Boulevard anders dan andere jaren, maar met een kleinschalig zomerprogramma is er alsnog genoeg te zien, horen en te beleven. Alles is op loopafstand in de binnenstad. 
 • De Bossche zomer
  Vanaf 1 juli

  Deze zomer is er van alles te doen en te beleven in Den Bosch onder de noemer de Bossche zomer. 
 • Bioscoop en hapje eten op Breepark Breda
  Vanaf 1 juli geopend

  Je kunt weer veilig naar de bioscoop. Op het Breepark in Breda kun je bij Kinepolis genieten van een film en voorafgaand of na afloop een heerlijk hapje eten bij één van de vele restaurants op het terrein. Handig: de bus vanuit o.a. Breda en Oosterhout stopt op steenworp afstand bij bushalte Breepark.
 • Schatgraven en tijdreizen in Eindhoven
  Dinsdag t/m zondag geopend 

  De hele zomervakantie kun je in het PreHistorisch Dorp in Eindhoven als archeoloog aan de slag én in de tijd reizen. In het PreHistorisch Dorp mag je overal kijken, meedoen of helpen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Dit museum staat in het teken van zélf dingen doen. Op warme en natte dagen is er in het openluchtmuseum altijd genoeg plek om te schuilen. Neem bus 15 of 16 of bus 7, 317, 318 of 407.
 • Stadswandeling Eindhoven
  Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend

  Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is het mogelijk om 11.00 uur aan te sluiten bij de ongeveer 1 uur durende stadswandeling met een enthousiaste gids door het bruisende centrum van Eindhoven. Industrieel erfgoed, design en architectuur komen aan bod. Het startpunt is het Eindhoven Tourist Information punt in het Station. Reis naar Eindhoven Centraal.
 • De Ontdekfabriek Eindhoven
  Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend 

  De Ontdekfabriek is voor kinderen een spannende en uitdagende plek om te zijn. Kinderen kunnen hier volop spelen en uitvindingen bouwen. Binnen én (bij mooi weer) buiten! Reserveren voor dit leuke gezinsuitje is in verband met coronavirus verplicht. Bushalte Glaspoort ligt op steenworp afstand. 

Attractieparken 

 • Efteling
  Iedere dag geopend van 09:00 - 18:00. 
  In de zomermaanden extra geopend van 19:00 - 23:00*
  Efteling: een attractiepark met nieuwe, spannende attracties en sprookjes voor het leukste dagje uit! *Een zomeravondbezoek is mogelijk van 3 juli tot en met 30 augustus en geeft je toegang tot de Efteling van 19.00 uur tot 23.00 uur. De Efteling is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit heel Nederland en België. Je kunt met de trein naar station Tilburg óf station ’s-Hertogenbosch. Vanaf deze stations rijden de buslijnen 300, 301, 800 en 801 6x per uur naar de Efteling. Plan je reis voor vertrek met behulp van een reisplanner, zoals 9292.nl, de OVInfo app of Google Maps.
 • Safaripark Beekse Bergen
  In de natuur van Beekse Bergen kun je oog in oog komen te staan met wilde dieren! Op Safari kun je meer dan 150 diersoorten ontdekken! Je kunt op Safari met de eigen auto, maar ook met de Safariboot, de Safaribus of zelfs te voet. Wanneer je niet met de eigen auto op Safari gaat, kun je gemakkelijk met het OV naar Safaripark Beekse Bergen. Buslijnen 142 en 143 vertrekken vanaf Station Tilburg en je kunt uitstappen bij halte Safaripark.

Musea 

 • Van Abbemuseum Eindhoven 
  Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, met topstukken van onder meer René Daniëls, Marlene Dumas, El Lissitzky en Pablo Picasso. Neem bus 7,11,12, 15, 16, 17, 18, 19, 24, 317, 318, 319, 320, 324
 • DAF Museum Eindhoven 
  DAF begon als een kleine machinefabriek en smederij en ontwikkelde zich tot de snelst groeiende truckproducent van Europa. Je kunt hier een mooie collectie bewonderen van trucks en personenwagens. Voor kids is er een speurtocht door het museum.
  Neem bus 5, 7 11, 12, 24, 317, 318, 320 of 324
 • Philips Museum Eindhoven 
  Midden in het centrum van de stad, op de plek waar Gerard Philips in 1891 de eerste Philips gloeilamp maakte, vind je nu het Philips Museum. Met de interactieve ‘Innovation and you’ Experience en het iPad-spel Mission Eureka ontdek je de nieuwste technologieën. Voor kinderen tot 8 jaar is er een aparte Lampjes Speurtocht.
  Neem bus 14, 15, 16, 17, 18, 19 of 319 en maak er een gezellig dagje uit van voor het hele gezin.
 • Museum de PONT Tilburg 
  DE PONT is een museum voor hedendaagse kunst. Het museum is vanaf station Tilburg te voet (15 min) of met stadsbus 5 of 7 te bereiken.
 • Textielmuseum Tilburg 
  Ontdek inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst & mode in het Textielmuseum. Vanaf station Tilburg is het museum bereikbaar met buslijn 5, richting Noord-Stokhasselt, halte Kasteeldreef.
 • Vincent van GoghHuis Zundert 
  Het Vincent van GoghHuis is een kunstcentrum op de geboortegrond van één van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis. Het Van GoghHuis is goed bereikbaar met de bus. Vanaf station Breda kun je met lijn 115 naar Zundert. Stap uit bij bushalte Willem Passtoorsstraat, Zundert. 
 • Het Noordbrabants museum Den Bosch 
  Het Noordbrabants museum is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant. Het museum is zeer goed bereikbaar met het OV. Vanaf station Den Bosch is het circa 12 minuten lopen. Of parkeer je auto bij P+R Pettelaarpark en neem buslijn 80 naar halte Parade. Vanaf is hier is het slechts enkele minuten lopen naar het museum.