Zomerse uitjes met de bus!

Je bent weer welkom in onze bussen. Fijn, want we hebben je gemist. Jouw dagje uit begint dan ook weer in de bus. Tijdelijk hebben we voor gezinnen de voordelige Zomerfamiliedagkaart! Hiermee reis je voor maar €10 de hele dag in Brabant met de bus! 

Help ons wel door zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, dan is er genoeg ruimte voor iedereen. We zien je graag in de bus, uiteraard met mondkapje! 

Inspratie voor zomerse uitjes 

 • Bezoekje aan de steden Eindhoven, Breda, Den Bosch en/of Tilburg
  Iedere dag geopend

  Ontdek de leukste steden van Brabant en ga lekker shoppen in Eindhoven, Breda, Tilburg of Den Bosch. Elke zondag is het Koopzondag in deze historische steden! Ontdek de historie en de knusse winkelstraatjes. De Brabantse steden zijn zeer goed bereikbaar met het OV. Vele (internationale) treinen doen de steden aan. En bij het treinstation staan altijd bussen klaar om je verder te vervoeren. Of parkeer je auto in een Park + Ride buiten de stad en stap voordelig in de bus naar het stadscentrum.
 • Festival Boulevard Den Bosch
  5 t/m 16 augustus

  Dit jaar is Festival Boulevard anders dan andere jaren, maar met een kleinschalig zomerprogramma is er alsnog genoeg te zien, horen en te beleven. Parkeer je auto in een Park + Ride buiten de stad en stap voor slechts 4 euro (max. 4 pers.) in de bus naar het stadscentrum. Eenmaal in de stad is alles op loopafstand.

 • Efteling
  Iedere dag geopend van 09:00 - 18:00. 
  In de zomermaanden extra geopend van 19:00 - 23:00*

  Efteling: een attractiepark met nieuwe, spannende attracties en sprookjes voor het leukste dagje uit! *Een zomeravondbezoek is mogelijk van 3 juli tot en met 30 augustus en geeft je toegang tot de Efteling van 19.00 uur tot 23.00 uur. De Efteling is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit heel Nederland en België. Je kunt met de trein naar station Tilburg óf station ’s-Hertogenbosch. Vanaf deze stations rijden de buslijnen 300, 301, 800 en 801 6x per uur naar de Efteling. Plan je reis voor vertrek met behulp van een reisplanner, zoals 9292.nl, de OVInfo app of Google Maps.
 • Bioscoop en hapje eten op Breepark Breda
  Vanaf 1 juli geopend

  Je kunt weer veilig naar de bioscoop. Op het Breepark in Breda kun je bij Kinepolis genieten van een film en voorafgaand of na afloop een heerlijk hapje eten bij één van de vele restaurants op het terrein. Handig: de bus vanuit o.a. Breda en Oosterhout stopt op steenworp afstand bij bushalte Breepark.
 • De Bossche zomer
  Vanaf 1 juli

  Deze zomer is er van alles te doen en te beleven in Den Bosch onder de noemer de Bossche zomer. Zo staat er een enorm reuzenrad op de Pettelaarse schans waar je vanaf 1 juli veilig kunt genieten van het uitzicht en van een heerlijke hapje. Een unieke beleving! Onze bussen stoppen vlakbij Pettelaarse schans. 

 • Schatgraven en tijdreizen, zomervakantie in het PreHistorisch Dorp
  Dinsdag t/m zondag geopend 

  De hele zomervakantie kun je in het PreHistorisch Dorp in Eindhoven als archeoloog aan de slag én in de tijd reizen. In het PreHistorisch Dorp mag je overal kijken, meedoen of helpen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Dit museum staat in het teken van zélf dingen doen. Op warme en natte dagen is er in het openluchtmuseum altijd genoeg plek om te schuilen. Neem bus 15 of 16 of bus 7, 317, 318 of 407.
 • Stadswandeling Eindhoven
  Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend

  Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is het mogelijk om 11.00 uur aan te sluiten bij de ongeveer 1 uur durende stadswandeling met een enthousiaste gids door het bruisende centrum van Eindhoven. Industrieel erfgoed, design en architectuur komen aan bod. Het startpunt is het Eindhoven Tourist Information punt in het Station. Reis naar Eindhoven Centraal.
 • De Ontdekfabriek Eindhoven
  Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend 

  De Ontdekfabriek is voor kinderen een spannende en uitdagende plek om te zijn. Kinderen kunnen hier volop spelen en uitvindingen bouwen. Binnen én (bij mooi weer) buiten! Reserveren voor dit leuke gezinsuitje is in verband met coronavirus verplicht. Bushalte Glaspoort ligt op steenworp afstand. 
 • Speelland Beekse Bergen (Hilvarenbeek)
  Iedere dag geopend in de maanden juli en augustus

  Bij Speelland Beekse Bergen beleven kinderen een heerlijke dag vol speelplezier en waterpret. Beekse Bergen is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Neem de trein richting Tilburg Centraal en neem vervolgens buslijn 142 of 143 en stap uit bij halte Speelland.
 • Museumtour Eindhoven
  Van Abbemuseum
  Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, met topstukken van onder meer René Daniëls, Marlene Dumas, El Lissitzky en Pablo Picasso. Neem bus 7,11,12, 15, 16, 17, 18, 19, 24, 317, 318, 319, 320, 324

  DAF Museum
  DAF begon als een kleine machinefabriek en smederij en ontwikkelde zich tot de snelst groeiende truckproducent van Europa. Je kunt hier een mooie collectie bewonderen van trucks en personenwagens. Voor kids is er een speurtocht door het museum.
  Neem bus 5, 7 11, 12, 24, 317, 318, 320 of 324

  Philips Museum
  Midden in het centrum van de stad, op de plek waar Gerard Philips in 1891 de eerste Philips gloeilamp maakte, vind je nu het Philips Museum. Met de interactieve ‘Innovation and you’ Experience en het iPad-spel Mission Eureka ontdek je de nieuwste technologieën. Voor kinderen tot 8 jaar is er een aparte Lampjes Speurtocht.
  Neem bus 14, 15, 16, 17, 18, 19 of 319 en maak er een gezellig dagje uit van voor het hele gezin.