Scholieren

Ga relaxed naar school en pak de bus! Check in met je OV-chipkaart, ga lekker zitten
en kom helemaal fris en uitgerust op school aan.

Je kunt natuurlijk per reis betalen, maar Hermes en Arriva bieden ook speciale abonnementen aan voor jou als scholier. Ook als je af en toe de bus neemt, kan dat al heel voordelig zijn! In Brabant ontvang je ook nog eens 34% leeftijdskorting als je 12 t/m 18 jaar bent en reist met een persoonlijke OV-chipkaart.Als je veelal binnen Brabant reist als scholier, zijn onderstaande 2 abonnementen het meest voordelig. Download de folder eronder voor meer informatie. Voor een overzicht van alle abonnementen inclusief voorwaarden binnen Brabant ga je naar de webshop van Arriva (als je reist binnen West- of Oost-Brabant) of de online shop van Hermes (als je reist binnen Zuidoost-Brabant).


Overzicht abonnementen

Brabant Jeugdabonnement
€ 87,60 per maand (voor 16-17 jarigen zonder studenten OV in 2017 25% korting)

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan reis je voordelig met de bus in Noord-Babant met het Jeugd Maandabonnement. Met het maandabonnement kun je onbeperkt reizen in heel Brabant. Dat is vooral voordelig als je elke dag een langere afstand (meer dan 25 km) naar school moet reizen.

Brabant Dalkorting
€ 11,70 per jaar

Met Brabant Dalkorting reis je in de 'daluren' (buiten de spits) met maar liefst 40% korting. De 'daluren' gelden op werkdagen na 09.00 uur, in het weekend en op feestdagen. In Brabant ontvangen jongeren van 12 t/m 18 jaar ook nog eens 34% leeftijdskorting als zij reizen met een persoonlijke OV-chipkaart. Combineer deze leeftijdskorting met Dalkorting Noord-Brabant. Dan kan je voordeel bij reizen buiten de spits oplopen tot 60%.

Download de informatiefolder scholieren