Regiovervoer

Wanneer er in jouw omgeving geen stads-, streek- of buurtbus rijdt, kun je gebruikmaken van het regiovervoer. Deze kleine busjes en taxi’s rijden van deur tot deur, maar ook naar een bushalte of een treinstation.

Het doelgroepenvervoer is verdeeld over vijf regio's. Vanuit Midden Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant met de gedachte dat alle inwoners zich gemakkelijk moeten kunnen verplaatsen. Een klein gedeelte van dit vervoer wordt al aangeboden onder de vlag van Bravo.

Elke gemeente of regio heeft een eigen benaming (bijvoorbeeld Regiotaxi, Taxbus) met eigen reserveringsnummers, regels en tarieven. Regiovervoer is voor iedereen. Kijk voor meer informatie over het regiovervoer bij jou in de buurt op de website van jouw regio.

Avondklok.

Als de avondklok van kracht is, rijden de regiotaxi’s in Brabant niet. Ritten moeten voor 22.00 uur zijn afgerond. Kijk op de website van jouw regiovervoerder wat dit betekent voor het boeken van ritten.

Zonetaxi

De NS Zonetaxi zorgt dat NS-stations goed bereikbaar zijn. Je kunt de taxi tegen een vast tarief gebruiken voor ritten binnen een straal van zes kilometer rondom het station. De NS Zonetaxi is beschikbaar op twaalf Brabantse treinstations: Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Oss, Roosendaal, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Etten-Leur, Gilze-Rijen, Oisterwijk, Rosmalen en Zevenbergen. Een taxi reserveren kan tot een half uur van tevoren online.

Meer informatie over de NS Zonetaxi vind je op de website van de NS