Hermes introduceert barcode als vervoersbewijs in de bussen

Hermes introduceert barcode als vervoerbewijs in de bussen in Zuidoost-Brabant

Vanaf 27 mei a.s. kunnen reizigers in Zuidoost-Brabant een barcode als vervoerbewijs gebruiken in de bussen van Hermes in Zuidoost-Brabant. Alle bussen zijn uitgerust met een nieuwe barcodescanner. Reizigers kunnen deze scanner gebruiken om in- en uit te checken.

Barcodes, ook wel bekend als streepjescodes, vind je overal. Ze staan op een bioscoopkaartje, op je boardingpass en op je boodschappen. Bijna alle winkels, evenementen en attracties accepteren barcodes. Uiteraard gaat het openbaar vervoer daar ook in mee. Reizigers die een los kaartje kopen in de bus, checken voortaan in- en uit met de barcode op dat kaartje. Zo wordt overstappen met een los kaartje makkelijker: de barcodescanner controleert of het kaartje op het moment van reizen geldig is.

Barcode op losse tickets: in en uitchecken
Vanaf 27 mei wordt de barcode gebruikt op losse tickets in Zuidoost Brabant.

Hoe werkt dit?

Reizigers kopen een kaartje bij de chauffeur en betalen met pinpas of creditcard. Bij het verlaten van de bus checken zij uit door de barcode onder de scanner te houden. Reizigers moeten de ticket met de barcode recht onder de validator houden. Uit de onderkant van de validator komt wit licht met een rode stip. De rode stip dient in het midden van de barcode te staan om deze goed uit te kunnen lezen. Het apparaat geeft dan een groene of rode lamp en een bijbehorende tekstmelding. Bij een overstap naar een volgende bus (met een dalurendagkaart) moet worden ingecheckt met de barcode.

Overstap op Arriva bus

In de bussen van Arriva in Brabant hoeft met dit kaartje niet te worden te worden gescand, daar wordt het dalurendagkaartje van Hermes op zicht geaccepteerd. Andersom accepteert Hermes de dalurendagkaarten van Arriva op zicht.