Abonnementen en kaartjes

Reis je soms met de bus? Dan kun je altijd een kaartje in de bus of bij een van de stores kopen. Als je vaker reist, kan het aanschaffen van een OV-chipkaart een voordelige keuze zijn. Lees hier meer over de OV-chipkaart.

Losse kaartjes

Met de bus reizen in Brabant zonder OV-chipkaart? Geen probleem! Je kunt verschillende kaartjes aanschaffen.

Betalen met contact geld niet meer mogelijk in de bus

Koop je kaartje in de bus bij de chauffeur en betaal eenvoudig met je pinpas. Contant geld wordt niet geaccepteerd. Wil je toch een kaartje kopen met contant geld? Koop dan een kaartje bij één van de verkooppunten in Brabant.

Losse kaartjes te koop in de bus en bij de stores
prijs
bijzonderheden
Ritkaartje
Geldig op 1 enkele rit, geen overstap mogelijk.
Reis je een enkele rit met de bus zonder overstap? Een Ritkaartje is te koop in de bus vanaf 3,98 euro. Betaal in de bus eenvoudig met je pinpas. Contant geld wordt niet geaccepteerd.
€ 3,98

Let op: op de volgende lijnen zijn er op bepaalde routes hogere tarieven: 300, 301/302, 305, 310, 325/327/328, 400/401. De tarieven zijn afhankelijk van het deeltraject 3,98 euro, 7,96 euro of 11,94 euro.

Dalurendagkaartje
1 dag onbeperkt reizen in de daluren, inclusief overstappen op alle bussen in Brabant.
Het Dalurendagkaartje is geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur ’s ochtends. In het weekend, op officiële feestdagen en in de maanden juli en augustus is de kaart ook vóór 09.00 uur ’ s ochtends geldig te gebruiken. 
Het dalurendagkaartje is tevens geldig als vervoerbewijs in de Nightliners. Het kaartje voor de Nightliner kan overdag (na 09.00 uur) worden gekocht in de bus en is dan nog geldig in de aansluitende nacht tot 05.00 uur.
 
Het Dalurendagkaartje is te koop in de bus. Betaal in de bus eenvoudig met je pinpas. Contant geld wordt niet geaccepteerd. Of koop je Dalurendagkaartje bij één van de verkooppunten in Brabant. Bij deze verkooppunten is het, naast pin of creditcard, ook mogelijk om met contant geld te betalen.
€ 6,22
Er zijn drie lijnen waar reizigers in sommige gevallen een dubbel tarief (€12,44) voor het Dalurendagkaartje moeten betalen. Dat zijn de lijnen 310, 400 en 401.
 
 
 
Stadskaartje
Reis met het Stadskaartje voor slechts 3 euro een dag in het weekend onbeperkt op de stadslijnen in Breda, Tilburg of 's Hertogenbosch. Het Stadskaartje is te koop in de bus. Betaal in de bus eenvoudig met je pinpas. Contant geld wordt niet geaccepteerd. Of koop je Stadskaartje bij de OV Servicepunten van Arriva in 's Hertogenbosch, Breda of Tilburg. Bij de OV Servicepunten is het, naast pin of creditcard ook mogelijk om met contant geld te betalen. 
€ 3,00

 

Bravo OV-schoolticket (e-ticket)
Met de BRAVO OV-schoolticket kunnen schoolklassen nu extra voordelig met de bus op culturele ontdekkingstocht. Bijvoorbeeld naar een toneelvoorstelling of museum. Je betaalt slechts 35 euro voor een hele klas! Bestel het Bravo OV-schoolticket online via de website van Hermes of Arriva
Retour 35,00

 

Te koop via je mobiel (M-ticket)
In alle bussen van vervoerder Hermes (Zuidoost-Brabant) kun je ook gebruik maken van mobiele tickets. Mobiele tickets koop je online met de Tranzer-app. Je hoeft dit M-ticket niet te printen. Je kunt het ticket activeren en tonen op je mobiele telefoon via de app. Lees meer over hoe Tranzer werkt. Ga voor de volledige voorwaarden naar de website van Hermes.  
€ 3,98

Let Online met de Tranzer-app:
App Store
Google Play

 

Abonnementen

 
Ga nu naar de webshop van Arriva en Hermes voor de volledige voorwaarden en het bestellen van deze reisproducten: Webshop Arriva en Webshop Hermes
Brabant Jeugd maandabonnement
Overal in Brabant altijd onbeperkt reizen voor jeugd van 12 t/m 18 jaar
€ 89,45 per maand
 
Brabant Altijd Vrij
Overal in Brabant altijd onbeperkt reizen
€ 118,90 per maand
€ 1.189,00 per jaar:
bespaar 2 maanden
Dalkorting Brabant
40% korting in de daluren met de bus in Brabant
€ 11,95 per jaar
te combineren met 34% leeftijdskorting
Altijd Korting
Geldig in alle bussen, trams en metro's in Nederland
€ 17,50 per maand
te combineren met 34% leeftijdskorting
Net abonnement
Geldig in alle bussen, trams en metro's in Nederland
€ 280,80 per maand
€ 2.808,00 per jaar:
bespaar 2 maanden
Net abonnement jeugd en senioren
Geldig in alle bussen, trams en metro's in Nederland
€ 185,35 per maand
€ 1.853,50 per jaar:
bespaar 2 maanden
 
 
 
 
 
 
Te koop via je mobiel
Online met de Tranzer-app:
App Store
on Google Play
In alle bussen van vervoerder Hermes (Zuidoost-Brabant) kun je ook gebruik maken van mobiele tickets. Mobiele tickets koop je online met de Tranzer-app. Je hoeft dit M-ticket niet te printen. Je kunt 'm activeren en tonen op je mobiele telefoon. Lees meer over hoe Tranzer werkt.
Mobiel ticket (M-ticket)
Geldig op alle buslijnen van Hermes (zuidoost-Brabant). Ga voor de volledige voorwaarden naar de website van Hermes