Losse kaartjes voor de bus

Reis je in Brabant soms met de bus of zonder OV-chipkaart? Je kunt verschillende kaartjes of e-tickets aanschaffen. Die betaal je makkelijk met je pinpas bij de buschauffeur of je koopt een kaartje bij een verkooppunt. E-ticktets betaal je makkelijk online.

Let op: betalen met contant geld niet mogelijk in de bus
Koop je kaartje in de bus bij de chauffeur en betaal eenvoudig met je pinpas. Contant geld wordt niet geaccepteerd. Wil je toch een kaartje kopen met contant geld? Er is onder andere een Hermes OV-servicewinkel op station Eindhoven en er zijn drie Arriva OV-servicepunten op de stations in Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. En je kunt ook op andere plaatsen in Brabant een Dalurendagkaartje kopen voor de bus. Check de kaart voor een voorverkooppunt bij jou in de buurt.

Hier vind je een overzicht van alle losse kaartjes voor de Bravo-bus op een rijtje.

Ritkaartje

 • Geen OV-chipkaart nodig
 • Pinnen bij de buschauffeur
 • Kinderen tot 4 gratis mee. Max. 2 kinderen tussen 4 t/m 11 gratis mee

Prijs

€4,24*

*prijs afhankelijk van afstand, extra kosten bij lange afstanden bij Arriva

Lees meer

Dalurendagkaartje

 • Geen OV-chipkaart nodig, pinnen bij de buschauffeur
 • 1 dag onbeperkt reizen in de daluren, inclusief overstappen
 • Kinderen tot 4 gratis mee. Max. 2 kinderen tussen 4 t/m 11 gratis mee

Prijs

€6,63*

*prijs afhankelijk van afstand, extra kosten bij lange afstanden bij Arriva

Lees meer

Bravo OV schoolticket

 • Speciaal voor schoolklassen met max. 30 personen
 • Geldig als dagretour na 9 uur
 • Reis samen op één vervoerbewijs
 • Geldt op alle Bravo- bussen van Arriva en Hermes in Brabant met uitzondering van de buurtbussen, Nightliners en Transferiumbussen

Prijs

€35,00

Lees meer

Arriva Groepsticket bus

 • Voor grote groepen (min. 10 personen)
 • 25% korting op normale tarief
 • Samen reizen op één vervoerbewijs
 • Geldt op alle Bravo- bussen van Arriva in Brabant met uitzondering van de buurtbussen, Nightliners en Transferiumbussen

Prijs

Afhankelijk van aantal personen

Lees meer

Stadskaartje

 • Geen OV-chipkaart nodig, pinnen bij de buschauffeur
 • Geldig op zaterdag of zondag
 • Geldig op de stadslijnen van Arriva in Breda 's-Hertogenbosch en Tilburg
 • Kinderen tot 4 gratis mee. Max. 2 kinderen tussen 4 t/m 11 gratis mee

Prijs

€3,00

Lees meer

Overige vervoersbewijzen en informatie

Mobiel ticket bij Hermes (Zuidoost-Brabant)

Wist je dat je in alle bussen van Hermes (Zuidoost-Brabant) ook gebruik kunt maken van mobiele tickets? Je koopt ‘een mobiel ticket voor € 4,24 online via de Tranzer-app en activeert en toont hem gemakkelijk op je smartphone. Lees hier meer over hoe Tranzer werkt.

E-tickets bij Arriva (Oost- en West-Brabant)

In de bussen van Arriva in Oost- en West-Brabant kun je ook reizen met onderstaande e-tickets. Let op: met uitzondering van het OV-schoolticket zijn deze tickets uitsluitend te gebruiken bij Arriva en dus niet bij Hermes (Zuidoost-Brabant).

 • E-ticket enkele reis of retour (tarief afhankelijk van gekozen traject bij Arriva in Brabant)
 • E-ticket Dalurendagkaart: hele dag onbeperkt reizen bij Arriva in Brabant
 • E-ticket Combitickets Efteling Breda, Tilburg of ‘s Hertogenbosch
 • Groepsticket: met minimaal 10 personen reizen op één ticket
 • OV-schoolticket: voor slechts 35 euro reizen met de hele klas

Bestel hier je e-ticket.

Eindhoven Airport e-ticket

Reizigers van en naar Eindhoven Airport kunnen gebruik maken van een e-ticket (enkel € 4,24, retour € 8,48). Deze is geldig op lijn 20, 400 en 401 van Hermes (Zuidoost Brabant). Ontdek hier de voorwaarden.

’s Nachts reizen met Nightliner

Op zaterdag op stap in Brabant? Laat je dan gemakkelijk en veilig thuisbrengen met de nachtbus. Voor de nachtbussen gelden andere tarieven. Een ritkaartje kost € 6,63 voor een enkele reis zonder overstap. Bekijk hier het overzicht van de nachtbussen.

Extra kosten bij lange afstanden bij Arriva (West- en Oost-Brabant)

Sommige lijnen in West- en Oost-Brabant rijden een grote afstand. Daarom betaal je soms extra voor een kaartje. Ontdek de aanvullende kosten voor een Ritkaartje (lijn 99, 300, 301, 305, 310, 312, 327, 400/401) of Dalurendagkaartje (lijn 310, 400/401).

Lijn 99 Uden – Nijmegen

Lijn 99 wordt verzorgd door twee vervoerders, Arriva (Bravo, provincie Noord-Brabant) en Breng (Stadsregio Arnhem-Nijmegen). Dit betekent dat er vervoerbewijzen van beide vervoerders op lijn 99 geldig zijn. Welk vervoerbewijs voor jou het meest gunstig is, hangt af van je reisgewoonte. Reist je regelmatig of slechts af en toe? En reis je voornamelijk in de provincie Noord-Brabant of in de regio Arnhem-Nijmegen?

In deze folder kun je zien welk vervoerbewijs het beste bij je past..

Transferiumvervoer ’s-Hertogenbosch

Een goedkoop alternatief voor het parkeren in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch zijn de drie transferia waar je kunt parkeren en van daaruit met de bus naar de binnenstad kunt. Borden langs de weg wijzen de weg naar één van de transferia. Parkeren plus openbaar vervoer voor maximaal 4 personen naar het centrum van de stad en terug kost je maar 4 euro. Meer informatie vind je hier.

Transferiumvervoer Eindhoven

Een goedkoop alternatief voor het parkeren in de binnenstad van Eindhoven. Parkeer op P+R Meerhoven en pak van daaruit de bus naar het centrum. Meer informatie

Park + Fly Meerhoven – Eindhoven Airport

Parkeer je auto bij Q-park Meerhoven en reis vervolgens met lijn 401 naar de luchthaven op Eindhoven Airport en terug. Meer informatie

Combiticket Efteling + busretour

Met een combiticket (entree tot de Efteling + retour met de bus) reis je snel, makkelijk en voordelig. Zo sta je niet in de rij bij de kassa van de Efteling. De buschauffeur zet je vlak vóór bij de hoofdingang af, waarna je direct het park kunt binnenlopen. Bovendien is reizen met het combiticket meestal voordeliger dan je reiskosten en de toegangsprijs van de Efteling bij elkaar. Want je betaalt voor een combiticket net zo veel als voor een regulier Efteling-ticket ‒ dus je reis met de Efteling Express (of reguliere bus) vanaf station Breda, Tilburg of ’s-Hertogenbosch eigenlijk gratis. Bestel hier je combiticket.